INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT! Leacul pentru boala de care suferă 200.000 de români

| 30 sep, 2014

Castravetele de mare este noul aliat impotriva luptei cu Alzheimer. Pielea castravetelui de mare are particularitatea de a deveni supla sau rigida aproape instant. Inca o data, cercetatorii s-au inspirat din natura.

Castravetele de mare este un animal al carui corp in forma cilindrica poate atinge si 25 de centimetri lungime. Gura se afla la una dintre extremitati si este inconjurata de tentacule. Acesta traieste in mari si oceane si poate fi intalnit la adancimi variate, de la zonele litorale pana la adancimi de 4000 metri .

In momentul in care este atacat, acesta poate adopta doua strategii de aparare, amandoua aflandu-se in atentia cercetatorilor.

Odata aflat in pericol, acesta genereaza un filament lipicios care poate imobiliza sau stanjeni atacatorul. Lipiciul acestor filamente i-a interesat un timp pe cercetatorii N.A.S.A, interesati de crearea unui clei foarte rezistent care poate fi folosit in misiuni spatiale.

Castravetele de mare are un corp foarte elastic, insa acesta se poate intari aproape instantaneu in caz de pericol. Pielea sa, in care se regasesc fibre de calcit, poate trece de la o stare elastica la una dura. Se pare ca exista anumite interactiuni complexe intre fibrele de colagen si restul tegumentului aflate sub actiunea moleculelor eliberate de catre sistemul nervos al animalului, potrivit.

Cercetatorii de la Case Western Reserve University din Cleveland s-au lasat inspirati de caracteristicile acestei vietati pentru a crea un nou material bio-medical, prin combinarea nanofibrelor de celuloza cu un amestec de copolimeri cauciucati. Materialul obtinut este rigid. Daca este trata cu un solvent special, acesta devine suplu. Imediat ce solvantul se evapora, materialul redevine dur.

Acest nou material biomedical poate fi folosit in implanturile cu micro-electrozi cerebrali folositi in tratarea unor boli, printre care si Alzheimer. Ele vor fi rigide in momentul implantarii, ceea ce va facilita manipularea lor, dupa care vor deveni flexibile pentru a se adapta noului mediu. Pentru moment, aceste teste au ramas inca la nivel experimental, potrivit Le Figaro.

In Romania, datele detinute de Societatea Romana Alzheimer (SRA) arata ca 200.000 de persoane sufera de aceasta maladie, insă, avand in vedere ca o mare parte a bolnavilor nu sunt inca diagnosticati, se estimeaza ca numarul total al acestora ar putea ajunge la 350.000.

Citeşte şi: Boala de care SUFERĂ mii de femei fără să ştie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ