INTERPOL a lansat operaţiunea SUNFIRE: patru români sunt pe lista celor mai căutaţi CRIMINALI

| 04 mar, 13:53

Poliţia Metropolitană din Marea Britanie a declanşat operaţiunea "Sunfire" pentru depistarea mai multor persoane din categoria "Most Wanted", printre care şi patru români, transmite Agerpres.

"La data de 4 martie a început Operaţiunea Sunfire, pentru localizarea şi arestarea pe teritoriul Marii Britanii a persoanelor urmărite internaţional de către alte state, din categoria 'Most Wanted'. Operaţiunea este coordonată, în ceea ce priveşte cazurile cu cetăţeni români urmăriţi, de Biroul Naţional INTERPOL al Poliţiei Române şi de ataşatul de afaceri interne al României la Londra", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Operaţiunea are drept scop folosirea extensivă a mass media britanică (presa scrisă, televiziune şi organizaţia Crimestoppers) pentru obţinerea de informaţii din surse publice, care să conducă la depistarea şi arestarea urmăriţilor căutaţi pe plan internaţional.

În urma evaluărilor realizate de Poliţia Metropolitană, cu sprijinul Biroului Central Naţional INTERPOL Manchester, au fost incluşi în această campanie publică şi patru cetăţeni români.

Aceştia sunt Silviu Bogdan Bruzlea, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2012, pentru omor calificat şi ultraj, având de executat o pedeapsă de 20 de ani închisoare, Alexandru Gabriel Cucu, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti din anul 2014 pentru tentativă de omor deosebit de grav, având de executat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare, Octavian Medeleanu, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2013, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori şi Balint Darius Budi, urmărit de Biroul Central Naţional INTERPOL Bucureşti, din anul 2011, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Campania publică se bazează pe încurajarea publicului de a furniza autorităţilor informaţii care să ajute la prinderea persoanelor urmărite.

"Operaţiunea este coordonată, în ceea ce priveşte cazurile cu cetăţeni români urmăriţi, de ataşatul de afaceri interne al României la Londra şi de Biroul Naţional INTERPOL al Poliţiei Române. Această acţiune se circumscrie eforturilor comune ale celor două Birouri INTERPOL de intensificare a căutărilor pentru prinderea persoanelor urmărite", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 mar, 14:08
VIORICA
ODFERTA LOC DE MUNCA
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ