Isărescu, îngrijorat de evoluția prețurilor. BNR prezintă raportul trimestrial privind inflația

| 08 aug, 19:00

Banca Naţională publică, marţi, raportul trimestrial asupra inflaţiei.Faţă de estimările precedente, rata inflaţiei a fost revizuită în creştere, dar se menţine în obiectivul asumat, între 1,5 şi 3,5 la sută.

Mugur Isărescu este îngrijorat de evolutia prețurilor, în special la energie.Rata anuală a inflaţiei a ajuns la +0,85% în luna iunie,  cel mai înalt nivel din ultimii doi ani

Rata inflaţiei este influenţată, pe plan intern,  de politica fiscală şi de cea de venituri, inclusiv în contextul preconizatei rectificări bugetare, spun specialiştii BNR.

Pe plan extern, relevante rămân incertitudinile şi riscurile legate de creşterea economică şi evoluţia inflaţiei în zona euro şi pe plan global, pe fondul negocierilor pentru Brexit şi al politicilor economice din Statele Unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ