Judecătorii îl ţin pe jar pe IOAN NICULAE. Ce au decis

| 27 aug, 18:37

Magnatul Ioan Niculae, care execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare în Penitenciarul de VIP-uri Găeşti, fiind condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, mai are de aşteptat câteva zile, până când magistraţii vor decide dacă îi aprobă eliberarea condiţionată. Cererea de eliberare a lui Niculae a fost judecată joi, 27 august, însă, magistraţii Judecătoriei Găeşti au amânat pronunţarea pentru 31 august, pentru depunerea concluziilor scrise.

Ioan Niculae a cerut eliberarea condiţionată încă de săptămâna trecută, însă procurorul DNA a cerut în instanţă să se facă o adresă către comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Găeşti, în care aceasta să explice cum s-au calculat termenele privind eliberarea condiţionată şi să dea detalii despre cărţile scrise în închisoare de Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de liberare condiţionată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris patru cărţi, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găeşti, unde omul de afaceri îşi execută pedeapsa.   Niculae a petrecut în spatele gratiilor patru luni şi trei săptămâni, timp în care, prin muncă şi scrierea unor lucrări a câştigat 166 de zile de libertate.

Lucrările pe care patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu le-a scris sunt: "Tehnologii moderne de producere şi utilizare a alcolului metilic", "Orientări moderne în producţia vegetală", "Valorificarea energetică a biomasei" şi "Biodieselul - motorina ecologică".

Solutia pe scurt: În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală: Respinge ca prematură cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat NICULAE IOAN, aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Găeşti, pentru neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 59 şi art. 60 Cod penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009). Condamnatul va putea reitera cererea de liberare condiţionată după data de 19.08.2015, dată după care se împlineşte fracţia minimă de executat. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală: Obligă petentul la 50 lei cheltuieli judiciare statului. În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 06.08.2015.

Citeşte şi: IOAN NICULAE şi GHEORGHE BUNEA STANCU, urmăriţi penal de DNA

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ