Kelemen Hunor: UDMR nu susţine OUG privind măsurile fiscale

| 14 ian, 12:16

Guvernul nu ar fi trebuit să adopte OUG privind măsurile fiscale cu doar câteva zile înainte de terminarea anului calendaristic şi fiscal, afirmă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El a anunțat că UDMR nu va susţine aceste măsuri luate brusc şi fără o dezbatere.

Nu am susţinut nici anul trecut, când au fost anunţate printr-o Ordonanţă de Urgenţă, cu câteva zile înainte de terminarea anului calendaristic şi fiscal şi nu susţin nici acum, fiindcă nu a existat o dezbatere, nu a existat un studiu, ce se va întâmpla după introducerea acestor măsuri fiscale” a declarat Hunor la RFI.

Liderul UDMR mai spune că o astfel de schimbare foarte importantă nu poate fi făcută ”cu câteva zile înainte de terminarea anului, fiindcă nici companiile, nici societatea, nimeni nu poate fi pregătit pentru o astfel de schimbare”.

De aceea, eu cred că măsurile aşa brutale în zona fiscală, în zona de impozite sunt extrem de contraproductive”, a mai spus liderul UDMR.

În opinia Uniunii Salvaţi România, ordonanţa Guvernului, ”în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncţii în piaţa financiară”, de exemplu gradul prea mic de creditare către IMM-uri, “va crea efecte în lanţ care ne vor arunca în recesiune şi tăieri bugetare uriaşe” în 2019.

De asemenea, fostul premier Dacian Cioloş consideră că, prin adoptarea OUG privind măsurile fiscal-bugetare, Guvernul dă dovadă de lipsă de respect faţă de contribuabili, punându-i în faţa faptului împlinit.

Sursa: Pro TV rfi.ro

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ