Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern: E o rușine națională

| 14 sep, 17:27

Klaus Iohannis cataloghează drept "rușine națională" ceea ce se întâmplă în sistemul educațional din România. Preşedintele României a lansat şi o "provocare" Guvernulu pentru ca unităţile de învăţământ să fie modernizate.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: Vreau să relansez educația ca temă de dezbatere națională

"Auzim că şi în acest an şcolar un număr mare de unităţi şcolare nu are condiţii bune, auzim că sunt multe şcoli care nu au autorizaţii de funcţionare, nu au autorizaţii sanitare. 4.000 de clădiri din România din unităţile şcolare nu au autorizaţie de funcţionare, nu au autorizaţie sanitară. Peste 80% nu au această autorizaţie, fie nu au apă curentă, canalizare. Este o ruşine naţională", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Totodată, el a lansat o "provocare" Guvernului de a avea un plan pe trei ani pentru modernizarea unităţilor de învăţământ.

"Cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezolvarea acestei chestiuni, cred că este posibil ca până în toamna anului 2018 când vom serba un centenar de Românie modernă să avem o Românie modernă şi în şcoli", a afirmat preşedintele României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ