Liberalii îl dau în judecată pe premierul VICTOR PONTA

| 05 feb, 11:30

PNL îl acționează în instanță pe premierul Victor Ponta, după repetate cereri privind organizarea alegerilor parțiale, după ce ordonanța de Urgență nr.55 a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, mai mulți primari și consilieri locali rămânând fără mandat după decizia Curții.

„Partidul Național Liberal a depus, joi, la Curtea de Apel București trei acțiuni în baza Legii contenciosului administrativ prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parțiale la nivelul funcțiilor de primari și președinte de Consiliu Județean vacante, al consiliilor locale dizolvate și al mandatelor de parlamentari”, se arată într-un comunicat emis de PNL.

Potrivit comunicatului, instanța este obligată, prin aceste cereri, să dispună obligarea Guvernului să respecte legislația și să organizeze alegeri parțiale.

„Inacțiunea Guvernului în aplicarea legislației electorale reprezintă un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere și o încălcare a regulilor democratice de către premier”, afirmă liberalii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ