Mihnea Costoiu: Există discuţii pentru acordarea deducerii de 50 la sută angajaţilor din cercetare

| 07 noi, 2013

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu a declarat la Cluj-Napoca, joi, că există discuţii cu partenerii internaţionali pentru ca deducerile fiscale care se acordă companiilor ce derulează activităţi de cercetare să se ofere şi angajaţilor.

'Anul acesta, tocmai din dorinţa de a sprijini acest gen de activitate, la începutul anului, am adoptat modificările la Codul fiscal şi sperăm să ajute deducerea de 50 la sută a impozitului, pentru cercetare. Suntem în discuţii cu partenerii internaţionali pentru a acorda deduceri fiscale nu doar companiilor, ci şi angajaţilor care lucrează în cercetare', a spus Mihnea Costoiu, joi, la Cluj, într-o conferinţă de presă.

Guvernul a aprobat în 23 ianuarie 2013 Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. 

Printre măsurile adoptate se numără şi acordarea de stimulente fiscale pentru activităţile de cercetare - dezvoltare efectuate atât pe teritoriul naţional, cât şi în statele membre ale Uniunii Europene, sau în statele care aparţin Spaţiului Economic European. 

Pentru acestea, deducerea suplimentara a cheltuielilor eligibile pentru activităţile de cercetare-dezvoltare a crescut de la 20%, cât erau înainte, la 50%. 

Ministrul Mihnea Costoiu a participat joi la Cluj la o întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Terapia Ranbaxy, care derulează în prezent un proiect finanţat prin fonduri europene, în valoare de 6,6 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ