Ministrul Costoiu: La Izvoarele nu există pericol legat de alunecările de teren

| 25 oct, 2013

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a declarat vineri că pentru comunitatea din satul gălăţean Izvoarele nu există în prezent un pericol legat de alunecările de teren, nu se pune problema unor alunecări iminente şi oricum acestea nu au legătură cu seismele care au avut loc în ultima perioadă.

'În ceea ce priveşte alunecările de teren s-au măsurat şi continuă să se măsoare şi în această perioadă eventualele deplasări ale terenului. (...) Nu există în acest moment un pericol pentru comunitatea din satul Izvoarele vizavi de alunecările de teren. Nu se pune problema unor alunecări iminente şi, oricum, alunecările nu au legătură cu evenimentele seismice', a spus ministrul Cercetării într-o conferinţă de presă la Guvern, în contextul prezentării raportului ştiinţific privind determinarea cauzelor care au generat o serie de peste 300 de seisme în zona Izvoarele.

Costoiu a menţionat că în perioada anilor 1983-1994, 1995 şi 1997 au avut loc alunecări de teren la nord cu circa 500 de metri de zona analizată de specialişti. ''Zona a fost împădurită şi drenată corespunzător la vremea aceea şi nu s-au mai produs alunecări de teren. În zona care a fost în perioada aceasta analizată (...) se recomandă reîmpădurirea ţinând cont de faptul că în anii '90 s-au tăiat masiv pădurile şi solul are o consistenţă diferită', a mai spus ministrul Costoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ