Ministrul Justiţiei: În toată perioada mandatului meu nu s-a pus problema reînfiinţării SIPA

| 18 iul, 2014

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a declarat, vineri, la Craiova, că pe perioada mandatului său nu s-a pus problema de reînfiinţare a SIPA (Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie al MJ - n.r.).

 

'Pe perioada mandatului meu nu s-a pus problema de reînfiinţare a SIPA, dar acest lucru nu înseamnă că în cadrul administraţiei penitenciarelor nu sunt lucruri de care ar trebui să ştim. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) are o mică structură de combatere a criminalităţii şi terorismului', a spus Cazanciuc.

Citește și: Cazanciuc: Trebuie să renunţăm la ideea de a mai crede că hoţul neprins e negustor cinstit

Ministrul Justiţiei a mai spus că, în opinia sa, în contextul actual nu se pune problema reînfiinţării unui serviciu de o mai mare amploare, pentru că Direcţia de prevenire şi combatere a criminalităţii şi terorismului din cadrul ANP poate gestiona situaţia din penitenciare fără a exista pericole adiacente.

Robert Cazanciuc, care a participat vineri la inaugurarea lucrărilor de execuţie a Palatului de Justiţie din Craiova, a vizitat instanţele din Caracal şi Segarcea, ultima fiind o instanţă aflată pe lista celor care se desfiinţează. Cazanciuc a vizitat şi Centrul de Minori şi Tineri din Craiova despre care a spus că are condiţii din cele mai decente pe care le poate oferi sistemul penitenciar.

Citește și: Sebastian Ghiţă: Ponta a făcut multe pentru Justiţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ