Monica Macovei îl face KO pe Klaus Iohannis - e slab și lipsit de anvergură!

| 12 aug, 2014

Monica Macovei preşedinte. Primul lucru pe care îl remarcă Monica Macovei este că Iohannis nu are ”experienţă politică relevantă la nivel naţional sau internaţional”. Ceea ce este cât se poate de adevărat, dacă ne uităm la CV-ul lui Klaus Iohannis.

Monica Macovei preşedinte. După ce și-a strâns jucăriile din PDL și a decis să candideze ca independent la Președinția României, Monica Macovei a început să dea de greu. Ambițiile prezidențiale sunt una, însă găsirea resorturilor necesare susținerii unei campanii de anvergură e cu totul alta, mai ales când le poți prezenta românilor doar un pseudo-proiect de țară, întocmit pe fugă, între două vizite la Bruxelles.

Așa încât, pentru fostul ministru al Justiției, singura șansă de a fi băgată în seamă de mass-media este de a-și ataca adversarii. Și, cum competitorii săi direcți se situează la dreapta eșichierului politic, Macovei nu a pregetat să ”salute” oficializarea candidaturii lui Klaus Iohannis din partea ACL cu o critică pe cât de acidă, pe atât de pertinentă.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Klaus Iohannis preşedinte. Desigur, atacul în discuție se pliază perfect pe mormanul de ranchiună personală pe care europarlamentarul a acumulat-o împotriva celor care au refuzat să o ia în considerare pentru o candidatură la prezidențiale. Însă, luând la bani mărunți în mod obiectiv cele spuse de Monica Macovei, nu se poate să nu îi dai dreptate.

Primul lucru pe care îl remarcă fostul ministru al Justiției este că Iohannis nu are ”experienţă politică relevantă la nivel naţional sau internaţional”. Ceea ce este cât se poate de adevărat, dacă ne uităm la CV-ul președintelui PNL.

Înainte de momentul în care Crin Antonescu l-a parașutat în conducerea formațiunii liberale, Iohannis nu se remarcase în politica națională decât pe post de propunere efemeră de premier, sau prin insistența de a-l decora pe Traian Băsescu. Ulterior, a ieșit în evidență prin seria de trădări în urma cărora a reușit să își mazilească binefăcătorul și de la conducerea partidului și din poziția de prezidențiabil.

Cât despre planul politicii externe, Iohannis nu poate bifa decât câteva vizite prin Germania, unde legăturile de care dispune sunt mai degrabă datorate etniei sale, decât rezultatul unei munci diplomatice asidue pentru dezvoltarea unei relații stabile. Sigur, a reușit să facă la un moment dat din Sibiu capitală europeană, dar nici în acest caz nu discutăm despre un merit exclusiv personal.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Al doilea lucru pe care Monica Macovei îl remarcă în legătură cu Klaus Iohannis este ipocrizia afirmației că vrea să schimbe regulile jocului, în contextul în care până acum a arătat că dispune de toate tarele politicii dâmbovițene și că nu se dă înapoi nici chiar de la a călca pe cadavre, dacă în joc este interesul său personal.

În sfârșit, fostul ministru al Justiției observă, și pe bună dreptate, că propunerea ACL pentru Președinția României nu a câștigat nicio bătălie electorală majoră. Nimeni nu contestă că a reușit să bifeze mai multe mandate consecutive ca primar al Sibiului, însă una e să candidezi pentru un asemenea post și cu totul alta să câștigi încrederea a unui număr suficient de mare de români pentru a ocupa scaunul de la Cotroceni. Iar dacă la asta adăugăm și faptul că la alegerile europarlamentare majoritatea sibienilor i-a întors spatele lui Klaus Iohannis, putem conchide, la fel ca și Monica Macovei că primarul Sibiului este un candidat slab.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 oct, 2014
Alexandru
Asa e, nu are experienta
Experienta politica au avut si Nastase, Ponta, Iliescu, Udrea, Basescu etc... Acum ce sa zica si Macovei pentru a fi luata in seama?
12 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian
de ce slab?
n-am inteles Dna Sultanescu,din articol,de ce este slab?
sau inca nu l-ai terminat,mai urmeaza?
la ce ai vrut sa te referi,mai exact, cand ai zis ca e slab?
in lipsa explicatiei ma pot gandi ca dumneavoastra va plac tipii mai grasi,gen Bogdan Teodorescu?
12 aug, 2014
lica
asa imi place,Monica nu te lasa injosita sau barfita de Iohanis si camarila lui,eu cred ca activitatea ta in perioada ce urmeaza,trebuie sa fie mai bine cunoscuta,pe tine te vrea poporu,nu trebuie sa ajunga Iohanis in turul doi si mai ales presedinte.
12 aug, 2014
cantautor
evident ca cele cateva mandate castigate de Iohannis nici nu se compara cu cele cateva mandate,dintr-o circumscriptie oarecare din Gorj,castigate de Ponta...
calitatea intelectuala a gorjenilor este exceptionala...acolo s-a nascut si Brancusi
in Sibiu,nu s-a nascut nimeni important..
unde a fost ales Ponta este foarte cald,de la asfalt...e totul asfaltat
in Sibiul vechi,drumurile sunt pietruite si acoperisurile sunt cu tigla..
a trebuit sa vina europenii sa le repare...
in Gorj,a venit Ponta sa repare casele luate de inundatii...
sau ....doar a promis...a alocat...s-a blocat...l-a intimidat Basescu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ