MRU răspunde atacurilor lui Băsescu: Cu ajutorul dumneavoastră, Elena Udrea, a reuşit să închidă uşile dreptei

| 11 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi cu privire la polemica dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea că liderul Forţei Civice a pornit conflictul cu preşedinta PMP pentru a fi acceptat de Vasile Blaga, care îl va susţine în lupta pentru stabilirea candidatului PNL-PDL la Preşedinţie. În acest context, Mihai Răzvan Unugreanu i-a răspuns preşedintelui printr-o scrisoare deschisă publicată de Adevărul.

"Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu vă voi răspunde la atacurile de ieri aşa cum nu voi da curs unei demonstraţii de bărbăţie politică născută în jurul doamnei Elena Udrea. Nu voi face acest lucru, pentru că dumneavoastră sunteţi preşedintele României şi nu pot avea o dispută de acest gen, care să implice cea mai importantă instituţie a statului român.

Dar avem câteva lucruri în comun şi în virtutea lor îmi pot permite să am un dialog civilizat şi decent cu dumneavoastră. Pe scurt, amândoi respectăm mai presus de cuvinte instituţia prezidenţială, credem în importanţa statului de drept pentru România şi nu ne dorim ca Victor Ponta să ajungă la Cotroceni. Ţinând cont de aceste lucruri, îmi permit să spun că omul politic Traian Băsescu a ajuns să fie eclipsat de omul Traian Băsescu. Îl cunosc foarte bine şi îl admir pe omul politic Traian Băsescu şi pot spune că e o situaţie nedreaptă. Dar regretele nu schimbă realitatea, oricât de mult ne-am dori. Din păcate, s-a ajuns ca orice veţi face, orice veţi spune, orice acţiune care să aibă legătură cu dumneavoastră să fie personalizate fără măsură şi totul să devină combustibil pentru mecanismul de propagandă anti-Băsescu. Din această perspectivă, pot să înţeleg drama omului politic.

Destinul oamenilor politici este deseori nedrept şi nu ţine cont de ambiţiile personale. Din acest motiv, cred că vă aflaţi în faţa unei decizii cât se poate de crudă şi de neevitat. Dacă vă doriţi să lăsaţi o moştenire politică responsabilă, dacă doriţi să puneţi umărul la reinventarea dreptei şi dacă vreţi să evităm cu toţii catastrofa „Victor Ponta preşedinte”, atunci e momentul să faceţi ceea ce nu aţi făcut niciodată până acum: să nu mai faceţi nimic. Să vorbească doar preşedintele, nu omul Traian Băsescu. Să lăsaţi instituţiei prezidenţiale timp să respire şi să iasă din conflictul pe care l-au declanşat duşmanii dumneavoastră. Să daţi dreptei o şansă să îşi găsească drumul corect, fără împunsături şi deraieri. Şi mai ales, să nu mai furnizaţi Antenei 3 şi lui Victor Ponta material de campanie electorală."

Continuarea pe Adevărul.ro.

Citeşte şi: Băsescu îl desfiinţează pe MRU după atacurile la Udrea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
Claudiu
MRU e varza
MRU a dovedit inca o data ca este slab ca om politic si nesimtit ca individ. Dracu te mai voteaza MRU caci eu nu te mai votez. Esti a fel de nesimtit ca Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ