Nu îţi IMAGINAI ASTA! Cât de sănătoase sunt CONSERVELE de PEŞTE?

| 02 iul, 2014

Specialiştii în nutriţie recomandă măcar o dată pe săptămână consumul de peşte, atât în alimentaţia copiilor cât şi în cea a adulţilor.

Peştele este un aliment preferat în dietele de slăbire, fie că vorbim de cele hipocalorice, care presupun restricţia calorică, fie cele normocalorice, care presupun un stil de viaţă echilibrat.

De asemenea, peştele este ideal şi în dietele de tip ovo-lacto-peşte-vegetariane, datorită proprietăţilor sale: este o proteină de bună calitate, conferă saţietate în combinaţie cu alte alimente permise în dieta respectivă, este uşor de digerat şi de metabolizat de către organism, aduce aport important de grăsimi animale bune, cu efect de tip antioxidant şi, foarte important, are conţinut caloric redus, scrie csid.ro.

Citeşte şi: Efectul neasteptat al consumului de peste. Este valabil doar la femei


Te-ai întrebat însă care peşte este mai puţin toxic şi care îşi păstrează mai bine proprietăţile: cel proaspăt sau cel conservat?

Deşi ai fi tentat să crezi că peştele din conserve (macrou, hering, ton, sardine) nu este la fel de sănătos, află că răspunsul este exact pe dos.

Conservele de peşte - AVANTAJE

prin  conservare, peştele nu-şi pierde din proprietăţile sale pe care le are în stare proaspătă şi astfel devine superior calitativ procedeului de îngheţare-dezgheţare, la care sunt supuse de exemplu pungile de la congelatoarele din supermarket

sunt indicate conservele în suc propriu sau ulei şi mai puţin recomandate cele în sos tomat sau diverse sosuri de maioneze datorită adaosului de conservanţi, aditivi şi “E”-uri

sunt un aliat de nădejde în dietele de slăbire deoarece sunt o sursă bogată de proteine, cu un aport caloric mic spre mediu şi maximum de nutrienţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ