O băutură la îndemâna tuturor înlocuieşte benzina şi funcţionează pe orice maşină

| 25 dec, 2013

100.000 de masini au renuntat la benzina in Al Doilea Razboi Mondial pentru cea mai banala sursa de energie.

Cativa englezi au batut un record care da de gandit tuturor. Bautura miracol care poate salva omenirea de dependenta de petrol e cafeaua.

Martin Bacon s-a gandit sa stabileasca recordul la viteza obtinuta cu o masina care functioneaza pe cafea. Zatul este colectat si format in brichete care ard intr-o instalatie si se tranforma in carbuni. Monoxidul de carbon este separat de hidrogen - care da impuls de miscare masinii.

Viteza maxima atinsa cu un Ford papuc a fost de 105 km/h. Cel care a stabilit recordul mai are doua masini cu instalatie de cafea: un Volkswagen Scirocco (anii 80) si un Rover SD1 (berlina).

Omul pe care companiile il angajeaza sa dea oameni afara. Portretul unui manager specializat in restructurari de business-uri

Legat de acest record, Daily Mail a scris ca in Al Doilea Razboi Mondial, in Anglia circulau 100.000 de masini alimentate cu cafea.

Tag-uri: cafea, carburnti, masini
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
Dorel
'But what is gasification? Good question. By introducing a controlled amount of oxygen (or steam) to the coffee beans (or any organic, carbon-based material), and by increasing the temperature of the fuel to temperatures above 700C (1292F), a fuel called syngas (synthetic gas) is produced. Syngas consists of carbon monoxide, hydrogen, carbon dioxide, and methane, and can be burned using a normal internal combustion engine — or used in fuel cells.'
Se utilizeaza procedeul de gazeificare, utilizat pe masini in timpul WW2 din lipsa de benzina.Pentru functionare se utiliza gazeificarea lemnului. Aceeasi instalatie este utilizata dar functioneaza cu peleti presati obtinuti din prelucrarea cafelei inainte de vanzare.O documentare mai amanuntita si un articol scris mai detaliat este preferabil unui doar pentru senzatie.Si google se foloseste asa usor pentru a cauta articole pentru documentare.La un click distanta...
http://www.extremetech.com/extreme/97287-british-coffee-powered-car-breaks-world-record

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ