O nouă alianță la orizont, împotriva PSD. Partidul lui Cioloș, ”discuții avansate” cu USR

| 14 ian, 15:24

Fostul premier Dacian Cioloș, care a lansat recent un nou partid, PLUS, a anunțat că formațiunea sa este ”în discuții avansate” cu USR, care ar putea duce la încheierea unei alianțe electorale pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Suntem în discuții avansate cu USR, discutăm de mai multe luni de zile, dar n-am vrut să formalizăm nimic și să punem pe masă atâta timp cât noi n-aveam încă partidul înregistrat. După convenția națională, după ce vom avea un consiliu național, care conform staututului este abilitat să discute și să aprobe alianțe politice sau alianțe electorale, vom pune pe masă elementele sau concluziile acestor discuții.

Vă spuneam că suntem în discuții avansate și cred că până la Convenția Națională, asta ne-am propus cu colegii de la USR, până la convenția noastră națională de pe 26, ei tot atunci au un consiliu politic, să fim în măsură să punem pe masă niște elemente care să stea la baza unei înțelegeri politice cu USR-ul, care poate să ducă chiar la o alianță electorală, care să presupună o listă comună.” - a anunțat Cioloș, luni, la Adevărul.

Fostul premier a mai precizat că există ”o mare probabilitate” ca cele două partide să participe pe liste comune.

”Dar poate să presupună și o înțelegere politică cu USR-ul, putem participa și pe liste separate, dar există mare probabilitate, dacă cele două conduceri ale partidelor vor considera că elementele pe care le punem pe masă sunt suficient de convingătoare, să mergem și pe liste comune.” - a mai spus Cioloș.

Sursa: Pro TV

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ