Olguţa Vasilescu: Nu se dărâmă pilonul de pensii al statului ca să le ajutăm pe cele private

| 29 iun, 15:28

Deputatul PSD Lia Vasilescu a declarat, joi, în cadrul audierii pentru funcţia de ministru al Muncii, că persoanele care au venituri din activităţi independente vor putea să opteze pentru pilonul I sau III de pensii, afirmând că nu se "dărâmă" pilonul statului ca să fie ajutate cele private.

"Este o neînţelegere. Dacă se citeşte cu atenţie această măsură este la MPF,(...) se referă doar la cei care au venituri din activităţi independente, ei la ora actuală trebuie să plătească şi la pilonul I de pensii care este al statului şi la pilonul III care este privat. Suma care se colectează de la aceste persoane este în jur de 200 de milioane de lei. Este o sumă aproape nesemnificativă şi prin programul de guvernare i-am lăsat să opteze pentru unul dintre cele două piloane de unde vor să îşi primească pensia. Repet, este doar pentru cei care au venituri din activităţi independente, pentru toţi ceilalţi nu s-a schimbat absolut nimic. Nu vrem în niciun caz să dărmâmăm pilonul statului ca să ajutăm piloanele de pensii private”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul Comisiilor reunite de muncă, întrebată ce se va întâmpla cu acele contribuţii făcute la sistemul facultativ de pensii.

Olguţa Vasilescu a afirmat că modificarea adusă este "o formă de ajutor" pentru cei care desfăşoară activităţi independente.

"(...) nu vor mai trebui să meargă la Fisc din trei în trei luni, ci doar o dată pe an", a spus Olguţa.

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată pentru funcţia de ministru al Muncii cu 32 de voturi "pentru", "împotrivă" şi o abţinere.

Tag-uri: olguta vasilescu
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ