Șomajul – o problemă tot mai mică pentru România

| 31 oct, 2014

România a înregistrat un excedent bugetar în primele 9 luni ale anului în curs de 0,06% din PIB, ce reprezintă peste 1,1 miliarde de lei, provenit în luna septembrie din certificate de emisii de gaze cu efect de seră și din tranșa a doua a impozitului pe contrucțiile speciale.

O altă premieră a fost înregistrată în România sub guvernarea liderului PSD, Victor Ponta. Rata șomajului a scăzut pentru prima dată sub 7%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Iar această veste foarte bună se alătură atât faptului că România a înregistrat un excendent bugetar în primele 9 luni ale anului în curs, cât și ocupării de către țara noastră a unui loc important în raportul făcut de Banca Mondială „Doing Business”.

Potrivit comunicatului INS nr.259/31.10.2014, rata șomajului în formă ajustată, pentru luna septembrie, se află în scădere față de luna anterioară cu 0,2 puncte procentuale, fiind estimată la 6,9 %. Astfel, numărul șomerilor a scăzut cu 17.000 de persoane, de la 654.000 în luna august la 637.000 în luna septembrie.

Totodată, rata șomajului pentru femei, cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani, se află în scădere cu 0,3 puncte procentuale, din septembrie 2013 de la 6,3% până în septembrie 2014 la 6,0%, în timp ce rata șomajului pentru bărbați se află pe același nivel procentual pentru perioada cuprinsă între septembrie 2013-septembrie 2014.

În plus, rata șomajului pentru pentru persoanele adulte, cu vârsta cuprinsă între 25-74 ani, a fost estimată la 5,6% pentru luna septembrie a anului în curs, iar numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani a fost prezentat ca 75,6% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna septembrie 2014.

Practic, șomajul reprezintă o problemă tot mai mică pentru România în urma demersurilor efectuate de către aparatul guvernamental pentru a reduce din inechitatea socială și pentru a crește nivelul de trai din România după ce cetățenii au trăit perioada de austeritate dusă de guvernarea PDL-Băsescu.

Asftel, țara noastră a intrat pe un trend pozitiv de când premierul Victor Ponta a venit la guvernare pentru că românii se bucură de rezultatele foarte bune ale eforturilor depuse de către Guvern. Banca Mondială a salutat progresele înregistate de România prin creșterea cu 25 de poziții în clasamentul „Doing Business”.

Conform indicatorilor din raportul făcut de către instituția financiară internațională, în țara noastră au scăzut costul și timpul necesar pentru deschiderea unei afaceri pentru că în prezent oamenii de afaceri plătesc mai puține taxe într-un timp mai scurt. România se află pe locul 38 din 189 de state, în creștere cu 22 de locuri față de anul trecut, în ceea ce privește demararea unei afaceri.

De asemenea, România a înregistrat un excedent bugetar în primele 9 luni ale anului în curs de 0,06% din PIB, ce reprezintă peste 1,1 miliarde de lei, provenit în luna septembrie din certificate de emisii de gaze cu efect de seră și din tranșa a doua a impozitului pe contrucțiile speciale.

Drept urmare, scăderea în premieră a șomajului sub 7%, ocuparea de către România a unui loc foarte bun în raportul „Doing business” făcut de către Banca Mondială și înregistrarea unui excedent bugetar în primele nouă luni din 2014 reprezintă eforturile încununate cu succes ale guvernului Ponta în încercarea de a continua nivelul economic pozitiv pe care se află țara noastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ