Afacerile merg bine în România

| 04 noi, 2014

Trendul pozitiv din economie pe care raportul de Statistică l-a confirmat în urma prezentării datelor vine să atragă mai mulți investitori străini în țară și să facă din România un partener de afaceri serios.

În primele 9 luni ale anului 2014 în comparație cu primele 9 luni din anul 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, pe serie brută, a înregistrat o creștere cu 7,4%. Cele mai ridicate creșteri au fost obținute la vânzările de produse nealimentare, cu +11,1%, la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun, cu +8,3%, și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, cu + 0,2%, potrivit comunicatului dat de Statistică.

Pentru seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, având ca excepție comerțul de autovehicule și motociclete, a crescut cu 7,4% în primele 9 luni ale anului în curs în raport cu primele 9 luni ale anului trecut. Această creștere s-a datorat vânzărilor de produse nealimentare, cu +11,1%, vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun, cu +7,9%, și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehiculele în magazinele specializate, cu +0,4%.

Totodată, în luna septembrie 2014 în comparație cu august 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, având ca excepție comerțul cu autovehicule și motociclete, pe serie brută, a înregistrat o scădere ușoară de 0,9% ca urmare a mișcorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovechicule în magazine specializate. Dar cu toate astea vânzările de produse nealimentare au crescut cu 5,7%.

În ceea ce privește volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, având ca excepție comerțul cu autovehicule și motociclete, pe serie brută, pentru luna septembrie 2014 în comparație cu luna august 2014, aceasta a crescut cu 0,1% în urma creșterilor înregistrate la vânzările pentru produse nealimentare, cu +1,6%, și comerțului cu amănuntul al carburanților  pentru autovehiculele în magazine specializate, cu  +0,3%.

Mai mult, pentru luna septembrie 2014 în comparație cu septembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, având ca excepție comerțul cu autovehicule și motociclete, pe serie brută, în luna septembrie 2014 față de septembrie 2013, a marcat o creștere cu 6,1% datorită creșterilor înregistate la vânzările de produse nealimentare, cu +11, 3% și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun, cu +7,3%.

Iar în aceeași perioadă menționată, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, având ca excepție comerțul cu autovehicule și motociclete, pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sozanalitate, pentru luna septembrie a anului în curs în raport cu luna august a anului trecut, a înregistrat un plus de 5,8% în urma creșterii vânzărilor de produse nealimentare, cu +9,9% și a vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun, cu +7,6%.

Așadar, afacerile în România merg bine ca urmare a demersurilor întreprinse de către aparatul guvernamental pentru a întări stabilitatea în domeniul afacerilor. Trendul pozitiv din economie pe care raportul de Statistică l-a confirmat în urma prezentării datelor vine să atragă mai mulți investitori străini în țară și să facă din România un partener de afaceri serios.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ