Comisia Europeană confirmă: economia României este pe creștere

| 06 noi, 2014

România va avea în anul 2014 a 12-a cea mai ridicată rată de creștere economică din UE 28,  iar țara noastră va înregistra o creștere economică anuală de 2% în primul trimestru din 2015 și de 3,4% în cel de –al doilea trimestru.

Raportul înaintat de Comisia Europeană certifică faptul că economia din România se află în creștere! În prognoza dată de oficialii europeni pentru țara noastră a fost estimată o creștere de 1% în trimestrul III 2014 față de trimestrul precedent, iar pentru ultimele trei luni, Comisia Europeană a anticipat un plus pe economie de 1,6%, față de intervalul iulie – septembrie, potrivit raportului de toamnă al CE privind prognozele economice în UE.

Aparatul guvernamental a luat măsurile necesare prin care economia românească să se bucure și în 2014 de prosperitate, așa cum în anul 2013 România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Astfel, raportat la perioada similară din 2013, creșterea PIB va fi de 1,1% în al treilea trimestru și de 1,6% în următorul trimestru.

Totodată, în raportul Comisiei Europene este prevăzut ca avansul trimestrial al PIB să încetinească la 0,3% în primele trei luni ale anului viitor, dar  care urmează să se stabilizeze la 0,4% pe parcursul celorlalte trei trimestre.

Din păcate, din cauza incertitudinilor din Zona Euro, Comisia Europeană a redus rata de creștere prognozată pentru 2014 pentru 16 țări din Uniunea Europeană: Germania de la 1,8% la 1,3%, Franța de la 1%la0,3%, Italia de la +0,6% la -0,4%, Australia de la 1,6% la 0,7% , România de la 2,5 % la 2% , Polonia de la 3,2% la 3%, etc.

Dar cu toate acestea, România va avea în anul 2014 a 12 a cea mai ridicată rată de creștere economică din UE 28,  iar țara noastră va înregistra o creștere economică anuală de 2% în primul trimestru din 2015 și de 3,4% în cel de –al doilea trimestru, apoi avansul urmând să se tempereze la 2,8%, respectiv 2,5% în următoarele două trimestre, potrivit raportului dat de Comisia Europeană.

Iar stabilitatea economică a țării noastre este dată de creșterea numărului de locuri de muncă cu 106 000 în primele opt luni din 2014, de creșterea cu 9% a producției industriale, de creștere a veniturilor mai multor categorii sociale și de creșterea cu 7,4% a consumului în primele 9 luni ale anului în curs cu aceeași perioadă a anului trecut.

În plus, pentru cei care au semne de întrebare în ceea ce privește puterea financiară a statului de a a acoperi cheltuielile în legătură cu creșterea salariilor, pensiilor, majorarea alocațiilor pentru copii, reducerea CAS, reducerea TVA la legume-fructe, carne, răspunsul e că întreaga creștere economică este direcționată spre populație.

Beneficiile concrete aduse de economia țării vor fi folosite pentru a repara nedreptățile sociale comise de guvernarea Boc – Băsescu și pentru a crea o societate puternică, dezvoltată și civilizată. România are nevoie de măsuri de reconstrucție a spațiului social și a încrederii în instituțiile publice pentru că în acest mod barierele pentru un nivel de tari mai bun vor fi ridicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ