Ponta, despre "ghinionul" lui Dragnea în Dosarul Referendumului

| 11 mar, 11:51

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, după ce a fost audiat ca martor în dosarul "Referendumul", că decizia de suspendare a președintelui Traian Băsescu a fost luată de toți liderii USL, însă Liviu Dragnea a avut "ghinionul" să nu fie membru al Parlamentului, precizând că acesta nu a făcut "nimic singur și nimic ilegal".

"Dacă aș fi avut ocazia să spun în fața procurorului ceea ce am spus astăzi, probabil că nici nu ar mai fi existat vreun dosar. Mulțumesc instanței că ne-a dat această posibilitate. Am spus adevărul și numai adevărul, și anume faptul că deciziile politice privind suspendarea președintelui Băsescu, referendumul sunt decizii politice și, sigur, dacă am făcut bine, oamenii ne votează, dacă nu am făcut bine, votează pe alții. Dar că nu a existat niciodată, în nicio formă, niciun fel de încălcare a legii. Într-o țară democratică nu ești sancționat penal pentru faptul că ei decizii politice", a spus Ponta, la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

El a subliniat că a susținut în fața instanței că toate deciziile politice privind suspendarea lui Traian Băsescu au fost luate de către conducerea USL.

"Cred că toți cei care au votat la referendum nu trebuie să fie pedepsiți pentru asta. Decizia politică de suspendare a președintelui Traian Băsescu, pe care și astăzi o consider corectă, a fost o decizie politică. Nu este interzis de Codul penal să iei decizii politice să participi la referendum. (...) Între decizii politice pe care le luăm zi de zi — cine candidează, unde candidează, cine nu mai candidează — și răspunderi penale este o diferență între democrație și dictatură. Am făcut o precizare în fața instanței: toate deciziile politice privind suspendarea au fost luate de către conducerea USL. Domnul Dragnea a avut ghinionul să fie singurul care nu era membru al Parlamentului și de aia pe el l-au găsit. (...) Domnul Dragnea nu a făcut nimic singur și nu a făcut nimic ilegal", a adăugat Ponta.

Ideea că Liviu Dragnea este anchetat pentru că era în 2012 singurul care nu era membru al Parlamentului a fost amintită de Victor Ponta și în timpul audierii din sala de judecată.

Citeşte şi: Iulian Herțanu, cumnatul premierului, dus la DNA. Vezi care este motivul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ