Ponta şi-a mai găsit un susţinător de seamă

| 19 ian, 2014

Băsescu a distrus România în cei 10 ani de mandat, iar acest lucru a reprezentat o piatră de moară pentru Guvernul Ponta, în încercarea de a redresa ţara. Însă, suntem pe drumul cel bun fapt recunoscut, pe lângă publicaţiile prestigioase din afară, şi de către fostul preşedinte, Emil Constantinescu. Domnia sa a lăudat Guvernul Ponta şi creşterea economică în cadrul unui interviu acordat la începutul acestei luni, jurnalistului german Jan Vollmer.

Fostul preşedinte al României a lăudat performanţele măsurilor aplicate de Guvernul Ponta, apreciind creşterea economică înregistrată de ţara noastră.  Pentru a-şi susţine afirmaţiile pozitive faţă de realizările Guvernului USL, acesta a făcut referire la datele apărute în   prestigioasa publicaţie „The Economist”, care menţiona că rata creşterii economiei româneşti a ajuns la procent mai ridicat decât media europeană.

"Conform ziarului The Economist, creşterea economiei româneşti se situa în ultimul cvartal la 4,1%, un procent mai ridicat decât media europeană. Salariile cresc, iar rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 5%, în Bucureşti chiar la 2%. Din şapte milioane de români încadraţi pe piaţa muncii, 1,1 milioane au un loc de muncă sigur în domeniul bugetar, la care nu ar renunţa. Trei milioane lucrează deja în străinătate, plătesc acolo impozite şi sunt înregistraţi oficial. Din aceştia, un milion în Italia, un milion în Spania, 500.000 în Franţa şi 400.000 în Germania. Şi asta spune ziarul englez The Economist, nu este propagandă românească", a declarat Emil Constantinescu.

Publicaţia „The Economist”, nu a fost singura care a certificat evoluţia pozitivă a României. O altă reputată publicaţie din domeniul financiar, Fincial Times prezenta de asemenea progresele ţării noastre în ceea ce priveşte politicile economice adoptate. Astfel, expertul financiar Timothy Ash laudă România pe blogul acestei publicaţii: "Finanţele sale publice sunt bune (datorie/deficit mici, invidia Uniunii Europene, inclusiv a Marii Britanii, şi o marjă de siguranţă fiscală substanţială) iar reformele structurale ar trebui să livreze, acum, o creştere solidă. Ministrul român de finanţe a reuşit să iasă în faţă lansând aceste emisiuni devreme, pentru a acoperi nevoile de finanţare anuale şi a-şi spori şi mai tare rezerva fiscală. Emisiunea la 30 de ani a fost o lovitură de maestru, care a plasat-o printre băieţii mai mari din regiune cu emisiuni pe termen mai lung, printre care Polonia, Ungaria, Turcia şi Rusia".

Aceste rezultatele nu se regăsec doar în cadrul unor statistici elaborate, ci efectele au fost simţite direct şi în viaţa cetăţenilor.  Pentru prima oară, după perioada post-decembristă, preţurile la anumite categorii de alimente au scăzut, ca urmare a unui an agricol bun, dar şi a măsurii, scăderea TVA-ului la pâine, aplicate de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 2014
DDDDD
Sunteti platiti la numar de articole anti Basescu
Sau la cuvinte anti-Basescu?
Doamna draga, va rog sa enumerati 3 masuri majore prin care Basescu a "distrus Romania". Cu siguranta ca nu o sa gasiti asa ceva.
Dar puteti sa faceti acelasi exercitiu si cu guvernarea Nastase.

Si apropo. Nu Basescu a condus tara, ci PDL. Deci daca vreti un tap ispasitor, cautati-l in PDL.

Si inca o intrebare. Acum, in guvernarea USL pe cine mai invinovatiti? P Basescu, pentru hotiile pe care le face USL? Chiar nu realizati cine fura si hoteste tara?

Vad ca articolul este plin de lozinci. Va sfatuiesc prieteneste sa treceti de la lozinci la argumente. Este un exercitiu deosebit pentru minte de a folosi argumente si nu lozinci. Cred ca aveti nevoie de acest exercitiu...

Cu respect,
Un cetatean
19 ian, 2014
bican
TZAPUL
TZAPUL A RAMAS OPORTUNIST DAR A TRECUT DE LA DREAPTA LA STANGA
19 ian, 2014
elena
RUSINE.. dle FOST PRESEDINTE... ati fost si ramaneti o mare DEZAMAGIRE a poporului roman, candva , ati fost o alternativa, impotriva lui ILIESCU, a comunistilor, iar acum v-ati aliat cu ei, cu un plagiator , cu un mincinos notoriu. OARE ce le pledati studentilor????? mai aceti coloana vertebrala????? ii mai puteti convinge ca aveti CREIER..... eu cred ca nu...... din moment ce va aiati cu hotia aparata de guvern si parlament. RUSINE ati fost si ramaneti o DEZAMAGIRE del PRESEDINTE.... asa veti ramane in ISTORIA ROMANIEI.......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ