Prezenţă RECORD la vot a românilor în Belgia

| 16 noi, 2014

Un număr triplu de votanţi faţă de primul tur de scrutin al prezidenţialelor şi-au exprimat dreptul de vot duminică, până la ora 16,00, în Belgia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

'Conform datelor existente la nivelul secţiilor de votare din Belgia, până la ora 16,00, ora locală, au votat un număr de aproximativ 7.900 de persoane: 2.130 de persoane la sediul Ambasadei, 2.000 de persoane la sediul Secţiei consulare, 2.100 de persoane la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE şi 1.700 persoane la sediul Institutului Cultural Român. Aceasta reprezintă un număr de trei ori mai mare faţă de primul tur de scrutin, la aceeaşi oră. S-a putut constata că la ora 14,00, adică la jumătatea zilei de vot, au votat aproximativ acelaşi număr de persoane cât au votat pe durata întregii zile de vot la primul tur de scrutin', se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES de MAE.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, se află duminică la Bruxelles pentru a supraveghea condiţiile în care se desfăşoară turul doi al scrutinului prezidenţial la secţiile de vot din Belgia.

'Urmare celor discutate de către secretarul de stat George Ciamba la întâlnirile de coordonare cu conducerea misiunilor diplomatice şi preşedinţii secţiilor de votare, s-au luat toate măsurile organizatorice care să permită o mai bună fluidizare a procesului electoral din Belgia, inclusiv prin angrenarea echipei venite din Centrala MAE şi implicarea voluntarilor care oferă consultanţă în completarea declaraţiilor şi comunicarea periodică cu alegătorii aflaţi în aşteptare', se mai arată în comunicat.

Secretarul de stat George Ciamba a constatat faptul că cetăţenii români din Belgia au înţeles apelul făcut de MAE de a se prezenta la vot din primele ore ale dimineţii, se precizează în comunicatul MAE.

Pentru a veni în sprijinul părinţilor cu copii, la sediul secţiilor de votare au fost organizate spaţii speciale unde aceştia să stea pe parcursul derulării procesului de votare, menţionează MAE.

Traian Băsescu cere ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea votului în diaspora până la ora 24.00

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ