Prima ninsoare din această toamnă a căzut în Masivul Retezat

| 04 sep, 2013

Prima ninsoare din actualul sezon de toamnă-iarnă a căzut în Masivul Retezat, la peste 2.000 de metri altitudine, în zona lacurilor glaciare Zănoaga şi Bucura, după ce temperaturile exterioare au scăzut foarte mult pe timpul nopţii, dar zăpada s-a menţinut un timp foarte scurt în cursul zilei deoarece soarele are încă putere.

'A nins în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru prima oară în actualul sezon. După ce a apărut soarele, zăpada s-a topit destul de repede, mai ales că temperaturile sunt, în general, pozitive, iar pământul este relativ cald', a declarat miercuri  şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care se află în Masivul Retezat şi doresc să-şi instaleze corturile la altitudini ridicate, să îşi aducă haine groase pentru că vremea se poate schimba de la un moment la altul şi se pot confrunta cu temperaturi care pot coborâ chiar şi sub limita de îngheţ.

Salvamont Hunedoara deţine puncte cu servicii de permanenţă în mai multe locuri din Masivul Retezat, cel de la Zănoaga urmând să funcţioneze până la începutul săptămânii viitoare. Punctele de permanenţă ce sunt organizate în refugiile Salvamont din Bucura şi Pietrele vor fi deschise încă o săptămână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ