Primăria Capitalei, amendată de magistrații Tribunalului București

| 12 mai, 12:47

Primăria Capitalei, amendată de Tribunalul București. Administrația locală e acuzată pentru că nu a pus în aplicare mai multe decizii definitive ale instanțelor legate de planul urbanistic general.

Sentința, însă, nu este definitivă . Mai exact, judecătorii au decis ca Gabriela Firea să plătească o amendă de 20% pe zi din salariul brut pe economie.

Un calcul simplu arată că asta înseamnă o sancțiune în valoare de 8.700 de lei pe lună.

Amenda vine în contextul în care arhitectul-șef al Capitalei, Adrian Bold, și Direcția Juridică din Primărie ar refuza, de ani de zile, să le ofere reparații unor bucureșteni, ale căror terenuri proprietate privată au fost încadrate abuziv drept spații verzi publice.

Sentința Tribunalului Municipiului București (TMB) a fost pronunțată miercuri, 10 mai, și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Valentin Vărvăroi, Mihaela Daniela Ajidaucei și Lenuța Radu sunt doar trei dintre cetățenii care au obținut în instanță sentințe irevocabile, prin care s-a dispus anularea în parte a Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei, în ceea ce privește încadrarea terenurilor lor ca fiind în zona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat. Ei au primit și despăgubiri de 100 de lei/zi, potrivit Cetățeanul.net.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ