Răniții din Colectiv se refac. Internat în Olanda, solistul trupei Goodby to Gravity s-a trezit

| 27 noi, 08:36

În timp ce ancheta continuă, răniţii din Clubul Groazei duc o luptă crâncenă pentru a-şi reveni. Solistul trupei Goodbye to Gravity, care concerta în noaptea fatidică în Colectiv, a reuşit să comunice cu familia.

Internat la o clinică din Olanda, Andrei Găluţ este complet conştient doar câteva minute pe zi, dar a reuşit să vorbească. Cum recuperarea răniţilor este una costisitoare şi urmează noi şi noi operaţii, prietenii lui Miluţă Flueraş, una dintre victime, au organizat la Sibiu o expoziţie cu fortografiile tânărului din care speră să strângă banii necesari tratamentelor costisitoare, transmite B1TV.

Andrei Găluţ, solistul trupei care a concertat în noaptea tragediei în clubul COlectiv este singurul membru al formaţiei Goodbye to Gravity care a rămas în viaţă. Este în continuare internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda. Artistul a ieşit din comă la sfârşitul săptămânii trecute şi de curând, a reuşit să vorbească cu mama lui, care îngrijeşte în permanenţă. Andrei Găluţ încă are nevoie de aparate pentru a respira, dar vestea cea bună e că are clipe de luciditate. 

"Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea - aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină. A fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat", a povestit cumnata solistului.

Andrei a suferit deja trei intervenţii chirurgicale mari, complicate, toate la mâna dreaptă. 

Un moment de reculegere pentru victimele tragediei din clubul groazei a păstrat şi tenorul Jose Carreras care a dedicat concertul său de retragere ce a avut loc la Romexpo celor care şi-au pierdut viaţa pe 30 octombrie.

Luni, chiar în faţa clubului Colectiv, sute de oameni au anunţat deja pe reţelele de socializare că se vor strânge în faţa Clubului Colectiv pentru a comemora victimele tragediei. Din păcate, bilanţul negru al morţilor în acest caz a ajuns la 60.

Între timp, Consiliul General al Municipilui Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind acordarea locurilor de veci cu titlu gratuit victimelor incendiului din Colectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ