Remedii naturiste: cum se tratau durerile de ureche şi răcelile în urmă 350 de ani

| 15 oct, 2013

Frecarea măcrişului pe gingii sau introducerea unei bucăţi de pâine în ureche sunt doar două dintre remediile naturiste care se foloseau în urmă cu 350 de ani.

Daily Mail scrie că recent a fost descoperită o carte care cuprinde remedii care se practicau în urmă de mai bine de trei secole. În prezent, cartea “A Friend To The Sick - The Englishman’s Preservation”, scrisă de fizicianul regal William Sermon, este scoasă la licitaţii şi se aşteaptă să fie vândută cu aproape 600 de euro.

În paginile cărţii, care a fost scrisă în anul 1673, se menţionează că pentru a avea o sănătate de invidiat trebuie ar trebui să mănânci carne de pui prăjită şi să bei lichior.

“Boala este o convulsie care lasă pacientul fără raţiune”, se menţionează în paginile cărţii. Cotidianul britanic citat scrie că în urmă cu 350 de ani durerile de urechi se tratau cu ajutorul unei bucăţi de pâine, care trebuia să conţină seminţe de chimen. Pâinea se băga în ureche, iar mai apoi persoana care acuza dureri de urechi aştepta ca tratamentul să îşi facă efectul.

Persoanele care erau răcite nu trebuiau să bea lapte, iar vinul şi lichiorul erau permise în caz de răceală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ