Şefa Reprezentanţei CE în România: Un derapaj într-un stat membru afectează toate statele membre

| 12 apr, 12:02

Şefa Reprezentanţei CE în România a declarat joi, în discursul rostit în deschiderea sesiunii plenare „În campanie pentru UE” din cadrul celei de-a şaptea ediţii a forumului Eurosfat, că un derapaj într-un stat membru UE afectează toate statele membre.

Angela Cristea, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, a făcut un apel privind prezenţa la vot şi a îndemnat partidele politice să îşi convingă electoratul să meargă la vot.

"Nu există democraţie fără stat de drept, nu există stat de drept fără respect pentru drepturile fundamentale", a făcut ea referire la principiile de bază ale Uniunii Europene.

"Statul de drept este subiectul cel mai fierbinte zilele acestea în Uniunea Europeană (...) Un derapaj într-un stat membru afectează toate statele membre", a afirmat Cristea.

Influenţa externă şi populismul au ca scop diluarea Uniunii Europene, dacă nu chiar dizolvarea ei, a mai precizat Angela Cristea pentru a sublinia importanţa prezentării la vot.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ