STENOGRAME din dosarul lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun: "Nenorociţii naibii. Le faci bine şi uite"

| 15 feb, 15:33

Stenogramele din dosarul în care sunt urmăriţi penal deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun conţin un limbaj obscen, dar şi ameninţări la adresa procurorilor. Totodată, acestea evidenţiază şi un dispreţ faţă de comunitatea pe care deputaţii o reprezintă. Preşedintele Partidei Romilor îi numeşte pe membrii comunităţii rome "nişte nenorociţi".

Într-una dintre stenograme, Nicolae Păun îl contactează pe vicepreşedintele ANAF, Gogancea-Vătăşoiu Mihai cu care poartă următoarea discuţie, potrivit Ştiripesurse.ro:

DOMNUL:"Vă salut, domnul deputat!
PĂUN NICOLAE: Am onoarea, domnul preşedinte! Cu stimă şi deosebit respect! Iertaţi-mă, mă puteţi primi şi pe mine mâine sau când credeţi dumneavoastră?
DOMNUL: Categoric, da. Sigur da.. Mâine, dar cred că nu aceeaşi problemă, vorbim altceva...
PĂUN NICOLAE: Ba da, aceeaşi problemă
DOMNUL: Aceeaşi problemă?
PĂUN NICOLAE: Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înţeles că s-a dar drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul.
DOMNUL: Păi, ok, amendament...... Când facem corecţia! Sunt colegii la cameră? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile... nevenituri, aia care...
PĂUN NICOLAE: Da, da, da. Păi, aia... aia e discutată deja.
DOMNUL: Păi, da, da, nu, dar...
PĂUN NICOLAE: Acuma, n-a băgat-o, e la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi.
DOMNUL: Aşa. Şi de ce n-o bagă pe ordinea de zi?
PĂUN NICOLAE: Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi.
DOMNUL: OK., vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc şi eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveţi... Sau vreţi înainte de 1 mai să...?
PĂUN NICOLAE: Nu, nu, nu, săptămâna viitoare.
DOMNUL: Oricum, mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înţeleg că au plecat hârtiile şi vă asaltează, vă reasaltează...
PĂUN NICOLAE: Ne reasaltează, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraţilor, staţi o secundă...
DOMNUL: Păi, nu, arătaţi-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Şi dacă se încadrează în aia, aia e.
PĂUN NICOLAE: Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că...
DOMNUL: Au o hârtie cu care ulterior apariţiei modificării, o să producem efectele."

Ulterior, Nicolae Păun contactează reprezentanţi din teritoriu ai Partidei Romilor, cărora le solicită să colecteze deciziile de impunere emise de către ANAF, dupa cum urmează:

PĂUN NICOLAE: Cătălin, pe zona Moldovei...
R: Da....
PĂUN NICOLAE: Puneţi coordonatorii, la Iaşi, ştii pe cine, la Neamţ, la Bacău, la Suceava, la Vaslui, că sun eu în celelalte zone, să ia legătura în teritoriu să vadă dacă cumva apar hârtii de la ANAF-uri. Băi frate, fără niciun comentariu, indiferent de situaţia în care apare, să ne dea hârtiile şi le rezolvăm noi...
R: Am înţeles...
PĂUN NICOLAE: Să ne comunice hârtiile, ordinele de pe mail dacă apar, dacă nu le dă pe mail, le transmite poştal...
PĂUN NICOLAE: Băi, cap ştrumf! Sună-ţi liderii din teritoriu, atât Tulcea, cât şi Constanţa, mă refer la sucursale, la oraşe, la astea, dacă apar hârtii de la ANAF-uri... Ăştia se pare că au dat drumul iarăşi necontrolat...
PĂUN NICOLAE: Păi, nu, mă, dar tu n-ai sunat liderii. ...
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Da, cumetre...
PĂUN NICOLAE: .......nu poţi să suni la Finanţe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?...
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Băi, pot să-l sun. să te programeze.........
PĂUN NICOLAE: . Şedinţa de Guvern e mâine, nu?...
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Da. Şi e şi plen mâine. îl sun de astăzi ca să te programeze pentru şi te anunţ, da?...
PĂUN NICOLAE: Îhâm... 5 minute...
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Da, mă, înţeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat ...
PĂUN NICOLAE: Exact. Bun.
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Bine.
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Ce telefon ai, f...-m-aş pe el!
PĂUN NICOLAE: Da, da, da, te aud...
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Deci du-te acuma, că te aşteaptă.
PĂUN NICOLAE: Mă duc acuma.
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Hai!
NICOLAE PĂUN: Mă scuzați Nicolae Păun sunt. Este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorìi de persoane fizice - este proiect al Guvernului. Cu stimă și respect. Nicolae Păun.

Într-un sms, Mădălin Voicu îi cerea bani lui Nicolae Păun, în timp ce acesta îi recomanda contabilei să îl taie de la porţie. Şi nu sunt singurele atacuri.

VOICU MĂDALIN-ŞTEFAN către Nicolae Păun: Poţi s-o rogi pe d-na Florentina, sa-mi dea banii, maine, in avans? Am multe prbl. Te rog sa intelegi ! Multumesc....Poti sa vorbesti luni, cu Florentina, sa-mi avanseze banii, pe iunie? Multumesc.

Faptul ca incasarea sumelor de bani de catre Madalin Voicu de la Partida Romilor condusa de deputatul Paun Nicolae nu are la baza o justificare legala, ci doar remuneratia pentru interventiile deputatului Madalin Voicu asupra unor diferiti demnitari si functionari publici reiese din discuţiile dintre Păun Nicolae şi Rotariu Florentina, scrie stiripesurse:

ROTARIU FLORENTINA: Da.
PĂUN NICOLAE: Deci eu sper că pe asta a lui Mădălin nu ai trecut-o. ROTARIU FLORENTINA: Nu. Nu! Păi, nu ştiţi că... De ce v-am întrebat azi?
PĂUN NICOLAE: Şi oricum noi trebuie să ne reaşezăm şi cu salariile, şi cu astea, şi nu putem să mai oferim 4.000 de lei, că oricum nu se întâmplă nimic.
Contabilă : Ştiu. Păi, şi aşa am avut discuţii cu el. Că iniţial i-am spus să scrie măcar două-trei articole pe lună...
PĂUN NICOLAE: Nu mai, lasă, să ne lase în pace! Domnu', lăsaţi-ne, mergeţi!
Contabilă : Mda. Oricum, staţi aşa, că contractul lui se şi închide dacă nu mă înşel acum. Ar trebui să facem altul.
PĂUN NICOLAE: Nu, nu mai facem altul. S-a închis. Păi, trebuie să facem... Păi, nu mai putem să mai facem altul, pentru că nu se justifică ce faceţi.
Contabilă : Deci Voicu Mădălin deja se... adică la 01.12 s-a închis. Mai are luna asta.
PĂUN NICOLAE: Păi, perfect. Luna asta, după care nu putem... dacă ... Nu ştim, domnu', că avem alte treburi, o să vedem după congres... Nu, vedem la sfârşitul anului, nici nu-i pomeneşti de nimic, de niciun congres. Nu ştiu, vedem la sfârşitul anului.
PĂUN NICOLAE: ....Fir-ar ale dracului de proiecte, că v-am spus că astea o să ne... ne mănâncă capul proiectele astea! .... Că nici ei nu înţeleg şi că erau ăştia îmbrăcaţi prin fuste pe acolo şi întreba de antreprenoriat social. Şi ea le-a zis, dom'le, da întrebaţi de antreprenoriat social pe ăştia? Păi, ăştia nu ştiu, se sperie dacă le spuneţi asta...
PĂUN NICOLAE: Păi, dacă ăia nu ştiu să se iscălească...!....: Nu ştiu să scrie...
PĂUN NICOLAE: Da, da. D'apăi să mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, ferească-ne Dumnezeu! ...Au fost în jur de 45-50 de persoane chemate. ...
PĂUN NICOLAE: Foarte bine. Pe ce temă?..........: Pe tema cursului. Dacă au fost cursurile ţinute, dacă şi-au primit banii, cum au aflat de cursuri...
VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?
PĂUN NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns ...[folosește cuvinte obscene-n.n]... Auzi, măi? Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da' să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei........
PĂUN NICOLAE: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii 60, MĂDĂ, cum ești acum. Când ți-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăștia sunt pe noi.
VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, bă, și ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinații, n-am șmecherii...
PĂUN NICOLAE: Păi pe tine nu, dar pe mine mă face!

Mai mult, Păun Nicolae îşi arată dispreţul faţă de comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României: "ciorile astea nesimţite, nu ai văzut aşa ceva! Zici că să stai şi să le faci bine, şi să alergi să le faci bine, să le fie bine şi uite. Nenorociţii naibii".

Comisia juridică a avizat favorabil, luni, cererile DNA de arestare a celor doi, iar votul final se va da miercuri.

 

loading...

Ştirile orei

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 mar, 23:42
Gheorghe.
Paun si Voicu.
Uite asa cu democratia asta romaneasco-balcanica au ajuns 2 romi (t i g a n i) sa treaca de la gainariile de genul furtul de gaini practicat cu succes de inaintasii lor la afacerile pe picior mare de genul furtului de bani de la Uniunea Europeana iar asa zisi socialisti PSD-isti au intrat si ei in hora ca doar nu o faceau degeaba.
03 mar, 12:48
Stick
Parlamentarii romani=
o adunatura de pseudo-oamani de afaceri care fac trafic de influenta "la greu" , promoveaza nepotismul si isi vad DOAR de propriile afaceri. Cum sa mai aiba ei timp de legi, de dezbateri etc. Ridica mana si voteaza ca oile, precum le spune Partidul ( adica seful Partidului...) Nu au invatat, si nici nu o vor face, ca , vor fi cu atat atat mai urâţi de popor cu cat se "acopera" cu mai multe privilegii...
01 mar, 22:29
Mucanu Aurel
Paun si Voicu
Articolul este publicat in romaneste , deci se adreseaza (si) romanilor majoritari(deocamdata), deci pot comenta.
Desi nu-l am la ficati pe dl deputat Nicolae Paun pentru c a se tot plangea ca natia lui a fost tinuta in sclavie sute de ani(poate chiar milenii n.m.) de (odiosii ?) romani, totusi cred probabil ca este acuzat pe nedrept ca chipurile si-ar fi aratat dispretul fata de comunitatea pe care o reprezinta in parlament. Din citat, apelativul de ciori nu este adresat intregii comunitati a romilor ci doar acelora care nu-si fac treaba si nu fac cinste comunitatii. Nu este vorba de dispret pentru ca s-ar face pe el insusi cioara. Nici macar n-a spus ciori imputite cum se adresau bestiile hitlerise la evrei cu infamul apelativ de "jidan imputit". Chiar si cand a spus "nenorocitii naibii" este alta nuanta, nejignitoare precum cea cu adevarat jignitoare de "nerocitii dracului". Repet, dupa umila mea parere, acuzatia ca Nicolae Paun si-ar dispretui comunitatea pe care o reprezinta in Parlament, nu se sustine, zic si eu ca o parere, daca luam in consideratie citatul din stenograme. Cu totul altfel ar fi stat situatia daca vorbitorul ar fi fost roman majoritar dar poate nici atunci daca citatul este scos din context.
Este de mirare cum arunca romii cu piatra intr-unul de-al lor, dupa cum se vede din comentarii. Cred ca s-au luat dupa romanii majoritari.
Sper ca si dl Paun si dl Voicu sa-si dovedeasca nevinovatia.
04 mar, 23:44
GHEORGHE.
Paun si Voicu.
Uite asa cu democratia asta romaneasco-balcanica au ajuns 2 romi (t i g a n i) sa treaca de la gainariile de genul furtul de gaini practicat cu succes de inaintasii lor la afacerile pe picior mare de genul furtului de bani de la Uniunea Europeana iar asa zisi socialisti PSD-isti au intrat si ei in hora ca doar nu o faceau degeaba.
01 mar, 11:20
mos teaca
de ce nu publicati comentariul meu
01 mar, 11:18
mos teaca
niste tigani boratii,la puscarie cu hotii astia boratii si-au batut joc de tigani
01 mar, 22:34
Mucanu Aurel
Paun si Voicu
Stimate dle Mos Teaca, crezi ca este corect sa folosesti abjecta sintagma de "tzigani borati" ? Chiar daca esti de-al lor, nu te exprima astfel in spatiul public. Ce vor invata copii si cei tineri de la Dvs ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ