Tăriceanu: Nu voi semna hotărârea în cazul votului pentru arestarea lui Dan Şova. Senatul îl obligă să semneze

| 20 apr, 16:46

Senatul a respins, luni, proiectul de Hotărâre propus de Biroul permanent în vederea constatării rezultatul votului pe care senatorii l-au dat cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că va semna el hotărârea Senatului.

UPDATE. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în plen că va semna el o Hotărâre, aşa cum a sugerat senatorul Şerban Nicolae, iar în Hotărâre va preciza că plenul Senatului l-a mandatat să semneze, în ciuda opoziţiei aleşilor. Iniţial, Tăriceanu anunţase că el nu semnează "un document care este o hotărâre pe un vot care nu s-a dat. Senatul adoptă hotărâri şi asta nu înseamnă preşedintele, ci plenul prin votul lui".

 

UPDATE. Senatorii au respins această Hotărâre cu 68 de voturi împotrivă, 43 de abțineri și două voturi pentru.

Potrivit textului proiectului de Hotărâre propus de către Biroul Permanent, se constată că "în urma votului exprimat în ședința Senatului din data de 25 martie 2015, nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, (...) și de art. 173 din regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare la data de 25 martie 2015, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman".

Citeşte şi: DNA, ultimatum pentru Senat. Ce au cerut procurorii

Senatul va vota o hotărâre care ateste rezultatul votului din 25 martie în cazul cererii de încuviinţare a arestării lui Dan Şova, a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu. Prin această metodă preşedintele Senatului nu va semna hotărârea Senatului, astfel că va fi la adăpost de orice eventuale neplăceri din partea procurorilor.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a anunţat că Senatul se va pronunţa prin vot, în şedinţa plenului de luni, cu privire la un proiect de hotărâre care să ateste rezultatul votului exprimat de senatori în data de 25 martie cu privire la cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

"După cum ştiţi, săptămâna trecută, Curtea Constituţională a luat o decizie prin care solicită Senatului să emită o hotărâre referitoare la votul în cazul domnului Şova. Trebuie să subliniez că la şedinţa din 25 martie la care se face referire în decizia Curţii nu s-a adoptat nicio hotărâre. Astăzi am discutat în Biroul permanent şi vom supune în şedinţa de azi a plenului Senatului un proiect de hotărâre prin care se atestă, aşa cum cere decizia CCR, rezultatul votului din 25 martie în privinţa senatorului Dan Şova", a declarat Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului de luni.

Tăriceanu a precizat că acest proiect de hotărâre al Senatului se adoptă cu majoritate simplă şi că o astfel de procedură era necesară întrucât o hotărâre a Senatului se adoptă de către plen prin vot.

"În 25 martie nu s-a votat o hotărâre. În 25 martie a fost votată cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării, dar o hotărâre a Senatului care să ateste rezultatul votului nu a fost votată. Astăzi vom face acest vot pe un proiect de hotărâre. Eu nu pot să semnez un document care este o hotărâre pe un vot care nu s-a dat. Senatul adoptă hotărâri şi asta nu înseamnă preşedintele, ci plenul prin votul lui", a explicat acesta.

Citeşte şi: Tăriceanu: Vom trimite documentele cerute de DNA în cazul Dan Şova până pe 22 aprilie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 apr, 17:58
Florin
Stabileste-ti un suport financiar suplimentar,uita de sefii tai.
Poti sa fii tu propriul tau sef,sa lucrezi cand vrei,cat vrei si cu
cine vrei.Asta depinde doar de tine si cat de receptiv esti la una
dintre cele mai inovatoare metode de a castiga bani de acasa din
confortul tau,asezat in fata calculatorului.Vino si lucreaza in
echipa noastra.Pentru alte detalii trimite "INFO" la adresa de email:
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ