Tăriceanu: Vom trimite documentele cerute de DNA în cazul Dan Şova până pe 22 aprilie

| 20 apr, 15:41

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că Biroul permanent va solicita secretarului general al instituției să transmită DNA, până la data de 22 aprilie, toate documentele întocmite ca urmare a cererilor DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii sau arestării preventive a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015 și pe cele referitoare la cazul Dan Șova.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că Biroul permanent va solicita secretarului general al instituției să transmită Direcției Naționale Anticorupție (DNA), până la data de 22 aprilie, toate înscrisurile întocmite ca urmare a cererilor DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii sau arestării preventive a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015 și pe cele referitoare la cazul Dan Șova.

"De săptămâna trecută, de când am primit acea solicitare, noi am hotărât să sesizăm Comisia juridică, care să întocmească toată lista de documente, toate materiale solicitate. Am făcut și o scrisoare de răspuns ministrului Justiției în care am spus că Senatul este de acord pe fond să dea aceste documente. Sunt toate documente publice, deci ele se găsesc pe site-ul Senatului, dar astăzi Biroul permanent a hotărât în unanimitate să ceară secretarului general al Senatului să trimită până pe data de 22 aprilie toate aceste documente solicitate și să poarte în continuare toată corespondența instituțională cu Parchetul și să informeze Biroul permanent în legătură cu solicitările eventuale care vor mai fi de acest gen", a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului de luni.

Direcția Națională Anticorupție a revenit luni cu o nouă cerere adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul Dan Șova este cercetat pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. Procurorii DNA au avertizat senatorii că dacă vor refuza punerea la dispoziție a documentelor cerute vor răspunde conform legii.

Citeşte şi: DNA ameninţă Senatul. Ce au cerut procurorii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ