TRAGEDIA GERMANWINGS: Lubitz i-ar fi pus diuretice in cafea capitanului avionului

| 10 apr, 16:39

Copilotul Andreas Lubitz ar fi cautat informatii despre diuretice pe Internet si i-ar fi pus un astfel de medicament in cafea comandantului aeronavei, pentru a-l determina sa iasa din cabina, relateaza Daily Mirror.

Potrivit datelor obtinute din calculatorul lui Lubitz, acesta cautase pe Internet date despre diuretice, substante care activeaza secretia urinara. El ar fi achizitionat un medicament diuretic si i l-ar fi pus in cafea comandantului Patrick Sondenheimer, pentru a-l determina sa iasa din cabina de pilotaj si a prelua controlul asupra avionului. Procurorii au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Aeronava Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursa de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prabusit in Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspecteaza ca avionul a fost prabusit intentionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a incuiat pe comandant in afara cabinei de pilotaj. Datele obtinute din cea de-a doua cutie neagra a avionului au aratat ca Lubitz, in vârsta de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendenta si in acelasi timp a marit viteza aeronavei.

Procurorii germani au afirmat ca Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase si depresie in urma cu cativa ani, inainte de a deveni pilot. In plus, procurorii au gasit la locuinta copilotului adeverinte medicale care il declarau inapt pentru lucru, valabile inclusiv pentru ziua tragediei, dar Lubitz le-a rupt si nu si-a anuntat angajatorii. De asemenea, au aparut informatii potrivit carora copilotul Andreas Lubitz a cautat pe Internet date despre sinucidere si despre usile cabinelor de pilotaj.

Intre timp, compania Lufthansa, a carei filiala low-cost este Germanwings, a cerut personalului sau sa nu poarte uniforme la o ceremonie care va avea loc pe 17 aprilie la catedrala din Koln. Psihologii au avertizat ca rudele victimelor tragediei aviatice ar putea suferi traume daca vad uniformele.

Citeşte şi: Urmările tragediei Germanwings: Medicii germani cer mai multe analize pentru piloți

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ