Un test îţi poate dezvălui cât mai ai de trăit. Ai curaj să îl faci?

| 18 apr, 10:26

Un test de urină poate dezvălui adevărata vârstă biologică a corpului, dar și cât mai ai de trăit, arată un studiu realizat în China la Centrul Național de Gerontologie, potrivit Daily Mail. Rezultatul va indica anii biologici și nu pe cei din buletin, informație ce poate contribui la evaluarea riscului de afecțiuni asociate vârste și chiar de deces.

Testul identifică prezenţa unei substanţe – numită marker sau indicator biologic – care dezvăluie nivelul leziunilor la nivel celular apărute în urma unui proces cunoscut drept stres oxidativ. Odată cu înaintarea în vârstă nivelurile din urină ale acestei substanţe cresc.

„Pe măsură ce îmbătrânim, leziunile cauzate de stresul oxidativ se accentuează şi astfel nivelurile indicatorilor oxidativi cresc”, a explicat cercetătorul Jian-Ping Cai, coautor al studiului.

Tag-uri: test, test de urina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ