Veşti bune! Medicamentele se reduc de miercuri cu 20%

| 01 iul, 08:30

De miercuri, medicamentele vor fi cu până la 20% mai ieftine, după ce a intrat în vigoare noul catalog naţional al preţurilor. Potrivit ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, România va avea cele mai ieftine medicamente din Europa.

Legea reducerii preţurilor pentru medicamente este aplicată după ce, în ultimii şase ani în România nu s-au respectat plafoanele maxime existente în Uniunea Europeană.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat cã se vor găsi în continuare medicamente din toate ariile terapeutice și că exportul paralel va fi combătut prin sancțiuni drastice. 

De partea cealaltă însă Dragoș Damian, Președintele Asociației Producătorilor de medicamente Generice, susține că odată cu reducerea prețurilor există riscul ca 1200 de medicamente ieftine să dispară de pe piață deoarece ele nu vor mai fi rentabile pentru producători. Asta după ce alte 900 au dispărut deja.

Legea reducerii preţurilor pentru medicamente este aplicată după ce , în ultimii şase ani în România nu s-au respectat plafoanele maxime existente în Uniunea Europeană. Astfel, statul a plătit cu aproape un miliard de lei mai mult pentru medicamente decât alte ţări europene. Medicamentele mai ieftine vor putea fi găsite doar în farmaciile care au contract cu statul. Fiecare unitate va fi obligată să îşi informeze pacienţii cu privire la această situaţie.

 

Citeşte şi: Bănicioiu: Economiile făcute după introducerea cardului de sănătate vor merge către cheltuielile de personal

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ