Timbrul de mediu ţine blocate 1.300 de autovehicule în valoare de 14,3 milioane euro

| 28 mai, 2013

Potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor Financiare ALB România, un număr de 1.300 de autovehicule în valoare de 14,3 milioane euro sunt blocate la înmatriculare din cauza timbrului de mediu.

La ALB sunt 1.100 de autovehicule în valoare de 11,3 milioane de euro, iar la Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional 200 de autovehicule în valoare de 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

"Ca asociaţie nu contestăm instituirea timbrului de mediu, dar prin textul de lege actual nu se poate colecta această taxă în vederea înmatriculării. Nu se poate obţine uşor adeverinţa privind istoricul taxei auto", a declarat secretarul general al ALB România, Adriana Ahciarliu.

ALB a transmis propuneri Ministerului Mediului şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) conform cărora vehiculul ar trebui înmatriculat fără prezentarea dovezii plăţii auto, iar societăţile de leasing îşi asumă răspunderea plăţii timbrului de mediu dacă verificările ulterioare înmatriculării arată că nu s-a plătit taxa auto.

Ion Busuioc, director în cadrul ANAF, a precizat că Fiscul nu a avut, prin lege, atribuţia gestionării acestei taxe, ci doar a oferit serviciul de a încasa sumele respective prin trezorerii, nu are o astfel de bază de date şi informaţiile nu pot fi nici măcar reconstituite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ