1 octombrie, Ziua Internaţională a Muzicii

| 01 oct, 2013

La 1 octombrie, în fiecare an, comunităţile din întreaga lume găzduiesc o suită de evenimente culturale, organizate în vederea sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii.

Compozitori, interpreţi şi muzicologi de renume sunt invitaţi pentru a vorbi despre importanţa muzicii şi locul ei în viaţa modernă. Sunt organizate întâlniri cu artişti, competiţii şi teste muzicale, expoziţii de instrumente muzicale, de înregistrări, fotografii, picturi, sculpturi, caricaturi şi afişe pe teme muzicale, concerte, programe de radio şi televiziune.

Prima zi internaţională a muzicii a fost organizată de către Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO la 1 octombrie pe 1975, potrivit rezoluţiei adoptate de către a 15-a Adunare Generală din Lausanne, în 1973.

Intenţia a fost şi este de a încuraja promovarea artelor printre alte sectoare ale societăţii, aplicarea idealurilor UNESCO de pace şi de prietenie între popoare, de dezvoltare a culturilor lor, de schimburi de experienţă şi de apreciere mutuală a valorilor artistice, promovarea activităţilor Consiliului Internaţional al muzicii aferent UNESCO, a organizaţiilor internaţionale membre şi comitetelor naţionale.

Propunerea a fost făcută de renumitul violonist şi muzicolog Yehudi Menuhin, pe atunci preşedinte al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO (fondat în 1949), şi care a declarat că Ziua Muzicii 'va constitui o mare realizare printre activităţile noastre şi va deveni un eveniment de propagare pentru o cunoaştere mai bună a artei noastre, un model de consolidare a legăturilor de pace şi de prietenie dintre oameni cu ajutorul muzicii'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ