12 consilii locale din Constanța, date în judecată pentru că nu au acordat burse şcolare

| 13 noi, 15:37

 

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată 12 consilii locale din judeţul Constanţa pentru că nu au respectat obligaţia legală de a acorda burse şcolare elevilor.

 

 

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă că a depus la începutul acestei săptămâni 12 cereri de chemare în judecată împotriva a 12 consilii locale din judeţ. Este vorba de cele din localităţile Cogealac, Crucea, Băneasa, Hârşova, Lipniţa, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Topalu, Medgidia, Gârliciu, Dumbrăveni şi Mereni.
“Pe această cale, solicităm ferm primarilor UAT-urilor acţionate în instanţă să dispună de urgenţă alocarea de fonduri pentru bursele şcolare ale elevilor, precum şi adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru aprobarea burselor şi, astfel, să înceapă să arate interes faţă de educaţie şi faţă de elevi, lucru care, din păcate, până la acest moment le-a fost necunoscut”, se arată în comunicatul Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
Sursa citată menţionează că dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu este stipulat de articolul 82, alin. (1) din Legea educaţiei naţionale, iar obligaţia acordării acestor burse revine consiliilor locale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ