3 motive pentru care să-ți deschizi o cafenea

| 28 oct, 18:17

Dacă te gândești să pornești o afacere pe cont propriu, deschiderea unei cafenele este o idee excelentă. Oamenii iubesc cafeaua și sunt puțini cei care își încep ziua de muncă fără cel puțin o cafea. Prin urmare, dacă identifici locația potrivită, găsești un furnizor de cafea de calitate și îți faci o listă variată de produse, poți porni la drum.

Iată care sunt cele trei motive importante ca să demarezi o astfel de afacere:

Investiția este minimă

Dintre toate afacerile din domeniul HoReCa, o cafenea implică cea mai mică investiție. Toată aparatura constă într-un aparat profesional de făcut cafea, care macină boabe și prepară mai multe cafele în același timp și un echipament frigorific, în care să depozitezi componentele perisabile, cum ar fi laptele. O cafenea are nevoie de un spațiu mic, chiar și în situația în care te gândești să amenajezi un spațiu de servire. Prin urmare și chiria locației, dar și amenajarea vor implica niște costuri mai mici. Acest ghid conține toate informațiile necesare pentru deschiderea unei cafenele care să devină o afacere de succes.

Consumul de cafea este în continuă creștere

Oamenii consumă din ce în ce mai multă cafea din mai multe motive: este bună, le dă energie și este cool să ajungi la serviciu cu un pahar de cafea savuroasă gata preparată. Toate statisticile arată o evoluție constantă a consumului de cafea și ar trebui să profiți de acest trend. Probabil ai văzut că numărul locațiilor de tipul coffee to go este în continuă creștere și toate au clienți. Așa că este momentul ideal să acționezi, după ce îți faci un plan bun.

Costul redus al produselor îți asigură clientela

Cafenelele au întotdeauna clienți dintr-un motiv cât se poate de simplu: costurile produselor sunt reduse și toată lumea, indiferent de venituri, și le poate permite. Prin urmare, dacă menții un nivel corect al prețurilor produselor tale și dacă acestea sunt de calitate, problema clientelei se rezolvă de la sine, fără să îți dai seama.

Dacă iei în calcul să te lansezi în afaceri și să deschizi o cafenea, fă-ți bine temele înainte și documentează-te. Orice sfat avizat îți va fi util pentru a-ți asigura succesul.

Foto: Unsplash

 

Tag-uri: cafenea, clientela
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ