36 de zile lucrate în 6 luni: Bilanţul Parlamentului ineficient

| 05 iun, 2013

Deşi avem cel mai mare număr de aleşi din Europa, şi unul dintre cele mai mari bugete, de la începutul anului până acum, parlamentarii au lucrat în total 36 de zile.

Au respins proiectele moştenite din vechiul mandat şi s-au apucat să scrie altele noi, care să le poarte numele, potrivit Mediafax.

Asta în timp ce legi importante, cum ar fi reforma sănătăţii, strategia pentru învăţământ, fonduri europene, turism şi agricultură sau circulaţia pe drumurile publice zac de ani în sertare.

Medicii aşteaptă de la politicieni o nouă lege a sănătăţii, amânată an după an. Profesorii speră că parlamentarii vor adopta o viziune clară şi unitară asupra învăţământului, iar oamenii de afaceri au nevoie de legi care să le uşureze munca, nu doar conturile.

De asemenea, legi care sa ajute comerţul, agricultura, turismul sau alte domenii pentru ca România să se modernizeze mai au de aşteptat pentru că ritmul de lucru din Parlament este unul de melc. În peste 5 luni de la preluarea mandatelor, aleşii au avut program - în plen sau în comisii - doar 36 de zile. Şi asta pentru că ei lucreaza numai două zile pe săptămână- luni şi marţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ