5 lucruri despre bebelusi pe care nu le stiai

| 31 iul, 14:34

Bebelusii – mici si interesanti. Descoperi intotdeauna cate un lucru nou. Pentru aceia care se pregatesc sa devina parinti sau sunt deja, va prezentam cateva lucruri despre bebelusi pe care sigur nu le stiati si despre creierul acestora, atat de complex, care incearca de fiecare data sa ne transmita anumite lucruri pe care nu le vedem si nu le intelegem:

  1. Toti bebelusii se nasc mai devreme: potrivit biologilor, daca natura nu ar fi limitat marimea pelvisului la femei, atunci multi dintre bebelusi s-ar naste mult mai tarziu. Iar pentru a facilita o nastere naturala, creierul bebelusilor are un sfert din marimea unui creier adult. Anumiti pediatric considera primele 3 luni de viata ale bebelusului drept cel de-al patrulea trimestru de sarcina, pentru a sublinia lipsa de abilitati sociale ale nou—nascutilor in aceasta etapa.
    Spre exemplu, primul zambet nu apare mai devreme de 10 – 14 saptamani.
  2. Creierul bebelusilor se dezvolta ca si cum ar fi stimulat de steroizi: la nastere, creierul bebelusilor seaman foarte mult cu cel al primatelor si omului din Neandertal. Dupa nastere, creierul uman se dezvolta rapid, in primul an ajungand la aproximativ 60% din dimensiunile unui creier de adult.
  3. Reactiile parintilor dezvolta creierul copilului: Cortexul prefrontal al bebelusilor nu are prea mult control, asa ca efortul de a disciplina sau teama de rasfat nu isi are rostul in prima etapa de dezvoltare la bebelusi.
  4. DVD-urile si CD-urile educationale sunt nefolositoare pentru bebelusi: noi cercetari au scos la iveala faptul ca raspunsurile sociale sunt fundamentale pentru dezvoltarea abilitatilor copilului de a invata sa vorbeasca. Tocmai de aceea DVD-urile sunt ineficiente. Trebuie doar ca parintii sa se joace cu el si va invata o multime de lucruri!
  5. Primul planset nu apare la nastere, asa cum se crede. Potrivit unui studiu realizat in 2005, se pare ca fatul invata sa isi exprime nemultumirea printr-un planset silentios, chiar inaintea implinirii a 28 de saptamanii in burtica mamei. In urma unor ecografii, savantii au reusit sa identifice si cum arata cand fatul plange: scoate limba, deschide gura, respire neregulat si isi schimonoseste chipul. Aproape ca un bebelus!

Creierul bebelusilor este unul extrem de interesant si nu trebuie sa iti faci prea multe griji, mai ales in primele luni de viata, cand te atentioneaza prin plans ori de cate ori ii este foame, trebuie schimbat sau il doare ceva. Noriel te poate ajuta doar cu un singur lucru: oferte excelente la produse pentru bebelusi, reduceri mari, jucarii si multe lucruri care iti vor facilita viata si iti vor permite sa te bucuri in totalitate de momentele interesante cu bebelusul tau.
Scutece, scaune auto pentru copii, carucioare copii, landouri, servetele, jucarii – toate sunt la Noriel. Iar la comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.

Tag-uri: bebelus, bebelusi, noriel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 19:02
VashReabs
can januvia be taken with doxycycline
In fact, in terms of quality alone, this armor is the top of my family s collection for hundreds of years doxycycline photosensitivity Had an itchy rash for 2 weeks

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ