5 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când îţi schimbi telefonul

| 24 mar, 17:56

Tehnologia avansează constant şi, odată cu ea, gadgeturile devin mai performante  sau primesc funcţii noi şi interesante. Unul dintre acestea este smartphone-ul, cel mai prezent gadget din viaţa noastră.

Dacă în urmă cu 20 ani telefoanele făceau cunoştinţă cu internetul, iar în 2006 cu touchscreen-ul, astăzi smartphone-urile pot avea o putere de calcul superioară unui calculator, cititor de amprentă în ecran şi viteza de transfer a datelor de până la 1,2 Gbps.

Pentru a ţine pasul cu tehnologia, odată la câţiva ani suntem nevoiţi să achiziţionăm un smartphone nou. Dacă ţi-ai propus să îţi schimbi telefonul în viitorul apropiat, iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru a trece la noul device.

Transferă-ţi datele din vechiul telefon

Una dintre marile preocupări atunci când îţi schimbi telefonul este să îţi transferi aplicaţiile şi fişierele în noul device. Din fericire, producătorii de smartphone-uri au venit în ajutorul utilizatorilor cu soluţii simple prin care aceştia îşi pot transfera datele dintr-un telefon în altul. Există aplicaţii dedicate, cum ar fi Smart Switch, a celor de la Samsung, sau migrarea întregului conţinut din Quick Start, opţiune oferită de cei de la Apple.

Dacă ţi-ai propus să o iei de la zero cu noul telefon şi îţi doreşti doar transferarea numerelor de telefon de pe cartela SIM, Zoom by Vodafone ne explică pe blogul lor cum putem importa agenda într-un telefon Samsung.

Importarea contactelor de pe cartela SIM pe un iPhone se poate face urmărind paşii din acest articol.

Fă un backup al datelor

Nu uita să faci un backup al datelor pe care să îl salvezi în cloud sau local, pe calculator. Este mai bine să fii pregătit înainte de a transfera datele din vechiul telefon în noul telefon. De fapt, backupurile ar trebui să fie o obişnuinţă pentru fiecare utilizator de smartphone. Niciodată nu ştii când telefonul poate fi distrus, ca urmare a unui accident nefericit, sau pierdut. De aceea, este bine să ai funcţia de backup activată, ca să te asiguri că poţi avea acces la ele în orice moment.

Şterge datele din telefonul vechi

După ce noul smartphone este configurat și gata de folosit, asigură-te că ai şters toate datele din vechiul telefon. Poate vrei să îl dăruieşti sau să îl vinzi, de aceea este recomandat ca noul posesor să nu găsească fotografiile tale sau contactele din agendă. Funcţia se numeşte Wipe data sau Factory reset, iar accesarea ei diferă în funcţie de modelul telefonului. Găseşti informaţii despre cum poţi accesa această funcţie în manualul de utilizare al telefonului.

Achiziţionează o husă şi folie de protecţie

Un telefon nou merită să fie protejat. Poţi face acest lucru achiziţionând o husă care să îl protejeze de eventualele şocuri şi o folie pentru a proteja ecranul de praf şi eventualele zgârieturi. Astfel te vei asigura că telefonul va fi păstrat într-o condiţie bună, iar tu te vei putea bucura de el pentru mai mult timp. Ştim bine că şocurile dăunează grav telefoanelor.

Fă toate update-urile pe noul telefon

E important să fii la zi cu update-urile aplicaţiilor şi sistemului de operare. Acestea îţi oferă un grad ridicat de securitate şi performanţă. Este posibil ca telefonul tău să mai fi primit actualizări din momentul în care a fost fabricat, până când a ajuns în posesia ta. De aceea îţi recomandăm, ca un ultim pas, să porneşti procesul de actualizare pentru sistemul de operare şi aplicaţiile din telefon.

Sursă foto: Unsplash

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ