5 sfaturi utile pentru a avea un animăluț de companie fericit

| 18 sep, 12:39

Animăluțul de companie este mai mult decât un prieten blănos.

Odată adoptat acesta devine un membru al familiei pentru care îți dorești o viață lungă și sănătoasă, plină de fericire și dragoste. Mai mult decât atât, îngrijirea lui este un aspect foarte important. Pentru a-ți menține fericit și sănătos cățelul sau pisica trebuie să începi cu lucruri mici, precum hrănirea corespunzătoare, igiena, mângâierea și asigurarea unui stil de viață activ. Iată cinci moduri prin care îți poți face fericită pufoșenia.

  1. Un lucru vital pentru orice ființă vie este apa. Asigură-te întotdeauna că animalul tău de companie are un castron sau o sticlă de apă curată și proaspătă. Desigur, vor exista momente în care nu vei fi acasă pentru perioade mai lungi de timp, dar trebuie să te obișnuiești să-l alimentezi cu apă proaspătă imediat ce te întorci. Nu numai că va fi fericit/ă să te vadă, dar va aprecia cu siguranță și schimbarea apei, deoarece multe animale de companie tind să bea apă în anumite momente ale zilei. Furnizarea de apă limpede și proaspătă cel puțin o dată pe zi – dacă nu de două ori sau mai mult – este cel mai important prim pas pentru a fi sigur că animalul tău de companie este fericit și sănătos.
  2. Și câinii sau pisicile au nevoie de o igienă adecvată. Cu o îngrijire corespunzătoare nu numai că vei avea un animal de companie sănătos, dar va fi și fericit. Nu este necesar să-ți duci blănosul într-un spa pentru animale, îl poți spăla și acasă. Câinii, în special, adoră acest moment. Nu uita să-l protejezi de paraziții externi și interni prin aplicarea unei pipete cu soluție specifică, între omoplați. Poți să faci asta chiar înainte de baie, dar mai multe despre dozaj și modul de administrare poți afla aici. Un animal sănătos este un animal fericit!
  3. Hrana este un alt aspect important din rutina zilnică. O dietă sănătoasă variază de la animal la animal, dar cel mai importante este să respecți un program de hrănire și să-i oferi mâncarea adecvată. Nu-l lăsa să mănânce în exces și încearcă să-l ții departe cât poți de mult de „recompense”. Numai de tine depinde respectarea dietei de care prietenul tău blănos are nevoie pentru a duce o viață sănătoasă.
  4. Asigură-te că animalul tău face suficientă mișcare. După ce ai pus la punct toate cele menționate mai sus este important ca pufoșenia să facă mișcare în fiecare zi. Pentru câini asta înseamnă că trebuie să-i scoți în parc să-i plimbi și să te joci cu ei, iar pentru pisici acest lucru se poate rezuma la o simplă ieșire în curte. Dacă locuiești într-un apartament îi poți amenaja pisicuței tale un colț unde se poate juca în voie.
  5. Arată-i animalului tău de companie dragostea și afecțiunea pe care o ai pentru el. La sfârșitul zilei, după ce vasul lor de apă este umplut, blănița lor este curată și este hrănit, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține prietenul fericit și sănătos este să-i arăți pur și simplu că îl iubești. Animalele fac parte din familie, așa că răsfață-l puțin. Ia-l în pat alături de tine sau joacă-te cu el. Legătura dintre voi va crește garantat.

 

Foto: Pixabay

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ