59 milioane de euro pentru construcţia unui parc eolian din Galaţi

| 08 iul, 2013

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea acorda firmei spaniole Inveravante Inversiones Universales un împrumut de 59 milioane euro pentru construcţia unui parc eolian în Galaţi.

Investiţia totală în construcţia parcului eolian este estimată la 84,2 milioane de euro, potrivit datelor BERD, potrivit Economica.net.

Unitatea va avea o putere instalată de 54 MW. Proiectul este dezvoltat de firma spaniolă Inveravante Inversiones Universales prin intermediul unui special purpose vehicle, denumit Smardan SRL.

Firma spaniolă este prezentă, cu activităţi de producţie a energiei eoliene şi producţie a petrolului şi gazelor, în peste 20 de ţări.

În România funcţioneză parcuri eoliene cu o capacitate instalată cumulată de peste 2.100 MW.

În prezent, energia regenerabilă acoperă aproximativ 8% din consumul final de energie din România. Investiţiile derulate în construcţia de unităţi de producţie a energiei verzi depăşesc 3 miliarde de euro, fiind realizate în principal de companii private

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ