A dat lovitura cu această afacere! Preoţii au ramas uimiţi de creaţiile acestei tinere

| 05 mai, 2014

A reusit intr-un timp foarte scurt sa dezvolte impreuna cu tatal sau o afacere cu multe zerouri. Domeniul in care a investit este unul tot mai cautat in ultimii ani, iar operele de arta create de cei doi intreprinzatori au o durata de viata de cateva secole.

A mizat pe o afacere mai putin cunoscuta si a reusit. Cu multa pasiune, munca si indemanare, in doar 6 ani, o tanara din Bacau se mandreste cu lucrari care vor fi admirate de multe generatii. Imediat dupa ce a studiat in domeniu, si-a dat seama ca este facuta pentru aceasta meserie si ar putea face o afacere din asta. Pasiunea a dezvoltat-o din copilarie si a deprins-o de la tatal sau. Micul business din Bacau este in plina dezvoltare, iar comenzile nu lipsesc.

Sticla adusa din Venetia

In ultimii ani, tot mai multe persoane care vor sa aiba o afacere in familie investesc in acest domeniu. Tinerii devin patroni sub indrumarea parintilor, iar castigurile nu intarzie sa apara. Ideea micului intreprinzator Diana Donici de a avea o afacere in acest domeniu a prins contur in urma cu 6 ani, cand a decis impreuna cu tatal sau sa infiinteze firma SC Mozaic Donart SRL-D si sa lucreze ca mozaicari. Inainte de a deschide firma, a urmat cursurile de mozaicar in SavonaItalia, timp de doua luni. "Eu am terminat Facultatea de Economia Turismului, Comertului si Serviciilor, dar stiam sa fac mozaic din copilarie. Inca din ultimul an de facultate tata m-a sustinut sa continui cu asta si am facut cursuri in Italia, tara recunoscuta pentru scolile de mozaicari. Am facut aceste cursuri mai mult de curiozitate si perfectionare. Dupa ce m-am intors din Italia, am amenajat un atelier acasa, am angajat cateva persoane care sa lucreze cu noi si la scurt timp am inceput sa primim comenzi", a spus Diana Donici. Aceasta sustine ca materia prima consta in sticla din Venetia sau produsa chiar in atelier.

"Sticla e facuta de noi, dupa ce o cumparam de la amatori, din materiale de toate felurile. O coloram la temperaturi foarte inalte in cuptoare. Am adus si din Venetia, Olanda, China pe care le-am incercat pentru diverse lucrari. Un mixt de materiale este cel mai indicat. Pentru sticla folosim un cleste special cu doua role. Pentru materialele exterioare se recomanda montarea mozaicului in detrimentul picturii, data fiind rezistenta in timp la toti factorii de mediu. Materialele folosite de noi isi pastreaza calitatile si stralucirea sute de ani, nefiind nevoie derestaurari", a explicat Diana Donici.

Sute de lucrari in toata tara

Perioada de executie a lucrarii depinde de marimea acesteia. "De exemplu, un metru patrat il realizam in doua saptamani, daca lucreaza 8 ore pe zi o persoana. Noi facem orice ni se cere si in general le realizam in urma comenzilor primite. Facem picturi bisericesti, portrete, panouri decorative si placari de rame foto, insertii. Am observat ca sunt foarte cerute numerele de la case. De exemplu, am facut panouri cu numerele caselor pentru o strada intreaga din Timisoara. Cea mai mare lucrare este insa pictura din Biserica Iugani, comuna Mircesti, care are 10 metri patrati si a costat cateva mii de euro. Ni s-au cerut si insertii cu aur de 24 de karate pentru unele picturi", a mai spus tanara intreprinzatoare. Preturile pentru o lucrare cu mozaic sunt cuprinse intre 650 si 900 de euro pe metru patrat. "De regula, moda o reprezinta icoanele cu fond de aur la bisericile ortodoxe si mozaic din Venetia sau facut de noi, la bisericile catolice. Realizam lucrarile in tehnica mozaicului traditional si abordam stiluri diferite, in functie de arhitectura lacasurilor de cult", a mai spus Diana Donici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mai, 2014
Alin Tocan
DE CE pe poza scrie numele ziarului de santaj BZI?!?
05 mai, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat intr-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ