A fost descoperit un monstru marin lung de 5,5 metri

| 16 oct, 2013

Un profesor de ştiinţe maritime de la Catalina Island Marine Institute a realizat una dintre cele mai neaşteptate descoperiri, în timp ce înota în apele din apropierea coastei din sudul Californiei: un peşte-vâslă lung de 5,5 metri, scrie descoperă.ro.

Pentru a aduce animalul gigantic la mal, Jasmine Santana a avut nevoie de 15 oameni care să o ajute.

Cei care lucrează la Catalina Island Marine Institute susţin că aceasta este „o descoperire unică în viaţă”.

„Nu am mai văzut niciodată un peşte atât de mare. Ultimul peşte-vâslă pe care l-am văzut avea 91 de centimetri” a declarat Mark Waddington.

Din cauză că peştii-vâslă (familia Regalecidae) trăiesc la o adâncime mai mare de 910 metri, rar se întâmplă ca cineva să observe o astfel de creatură, motiv pentru care din punct de vedere ştiinţific nu există foarte multe informaţii cu privire la aceste animale.

Potrivit specialiştilor se pare că peştele a murit din cauze naturale. Mostre de ţesut şi filmări au fost trimise la Universitatea din California pentru a fi studiate de biologi.

Santana a observat ceva care strălucea la o adâncime de aproximativ 9 metri sub apă, în timp ce înota la câteva zeci de mile de ţărm.

„A spus «trebuie să scot chestia asta de aici sau nimeni nu mă va crede»”, a povestit Waddington .

După ce a tras corpul animalului după ea mai bine de 22 de metri, în ajutorul cercetătoarei au venit ai mulţi membri ai institutului pentru a o ajuta să aducă animalul la mal.

Acum, specialişti susţin că trupul animalului va fi îngropat în nisip pentru a se descompune, urmând ca ulterior, scheletul său să fie reconstruit şi expus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ