A fost descoperită o nouă componentă a ochiului uman

| 15 iun, 2013

Încă se mai descoperă lucruri noi despre corpul uman. O echipă de cercetători a descoperit o nouă componentă a ochiului, scrie hugffingtonpost.fr.

Harminder Dua, profesor la Universitatea din Nottingham, a identificat un nou strat la corneea umană, partea transparentă din jurul globului ocular. Acest strat - care se va numi de acum stratul Dua - este al şaselea al corneei şi se află în spatele ochiului.

Profesorul Dua şi echipa sa au descoperit noul strat injectând aer între straturile corneei, pe care le-au studiat la microscopul electronic. Rezultatele cercetărilor au fost postate online pe site-ul revistei Ophtalmology. Stratul are o grosime de doar 0,015 mm, însă identificarea lui poate simplifica multe operaţii. Dua consideră că descoperirea echipei sale ar putea ameliora grefele şi transplanturile de cornee. Cercetătorii mai afirmă că o infiltrare de lichid în stratul Dua ar putea fi cauza edemelor de cornee, scrie Agerpres in pagina electronica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ