A fost inaugurat primul parc fotovoltaic din judeţul Vâlcea

| 04 iun, 2013

Primul parc fotovoltaic din judeţul Vâlcea a fost inaugurat în comuna Şirineasa. Investiţia de 3 milioane de euro va produce curent în Sistemul Energetic Naţional.

Primarul comunei Şirineasa, Dan Săraru, a declarat că lucrările la acest parc fotovoltaic au durat mai puţin de un an de zile.

"Este vorba de un parc fotovoltaic construit pe o suprafaţă de 3,5 hectare, investiţie care a demarat în toamna anului trecut. La sfârşitul lunii martie deja lucrarea a fost finalizată, iar în aprilie a fost deja conectată la Sistemul Naţional. Recepţia lucrării a avut loc săptămână trecută şi efectiv putem spune că din luna iunie primul parc fotovoltaic din judeţ se află pe teritoriul comunei Şirineasa. Primăria va beneficia de impozit pe terenuri şi clădiri, iar, dacă luăm în calcul şi faptul că sunt patru angajaţi permanent acolo, este o realizare pentru localitate", a precizat Săraru.

Investiţia s-a ridicat la trei milioane de euro şi se află pe malul drept al râului Luncavăţ în zona islazului comunal. 

Primrul din Şirineasa a declarat că are în discuţii mai multe proiecte realizate cu investitori străini şi speră că "exemplul de aici va fi preluat şi de celelalte localităţi vâlcene".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ