A fost lansat programul turistic ''Tradiţiile Crăciunului''. Cât costă un pachet turistic

| 29 noi, 2013

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) anunţă lansarea programului "Tradiţiile Crăciunului" care se va desfăşura în această iarnă atât în perioada Crăciunului pe rit nou cât şi pe rit vechi şi prin care sunt oferite pachete turistice la pensiuni din judeţele Braşov, Sibiu, Argeş, Neamţ, Buzău, Gorj de aproximativ 500-600 de lei de persoană.

Până acum s-au înscris în program pensiuni din localităţile Rucăr, Dâmbovicioarea, Dragoslavele, Corbeni, Arefu din judeţul Argeş, Bran-Moieciu din judeţul Braşov, Berca - judeţul Buzău, Turcineşti - judeţul Gorj, Eşelniţa - judeţul Mehedinţi, Ceahlău, Vânători - judeţul Neamţ, Răşinari, Mărginimea Sibiului - judeţul Sibiu, se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete.

Deşi preţurile nu sunt fixe ca în cazul celuilalt program desfăşurat cu succes de ANTREC - "Vacanţa la ţară", media este de 500-600 de lei, de persoană, cu trei nopţi de cazare şi cina festivă de Crăciun, se arată în comunicatul de presă.

"Turiştii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunul, în familie sau alături de rude şi prieteni, sau într-un cadru autentic românesc,plin de tradiţii. Mă bucură să spun că turismul rural este cea mai solicitată formă de turism în perioada Crăciunului, de către români, iar numărul acestora creşte an de an. Astfel, ANTREC a decis să introducă un program special dedicat tradiţiilor Crăciunului, la preţuri foarte accesibile, pentru a încuraja şi mai mult alegerea turismului rural drept principala opţiune turistică a românilor", a afirmat dr. Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

O altă noutate a programului "Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC" este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi cea pe rit vechi, din 7 ianuarie. Programul este complex şi nu include doar masă şi cazare, ci aşa cu spune numele, familiarizează turiştii cu tradiţiile de Crăciun.

Printre tradiţiile de care vor avea parte turiştii se numără "Neaţa la Moş Ajun", "Brezaia sau capra rucăreană", "colinde", "vizita lui Moş Crăciun", "tăiatul porcului ca în Banat", "Dansul măştilor".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ