A fost sau nu a fost...Băsescu demis?

| 23 iun, 2013

Numărul celor cu domiciliul în străinătate este de 460.000. Numărul CNP-urilor invalidate de INS este de 450.000. Şi cu, şi fără ele, rezultatul este acelaşi: Traian Băsescu îşi va duce al doilea mandat până la capăt.

În clubul select al teoriilor conspiraţiilor şi al întrebărilor de genul „există extratereştri?”, „a ajuns într-adevăr omul pe lună?” şi „cine l-a asasinat cu adevărat pe Kennedy?”, va fi adăugată o nouă întrebare fără un răspuns cert: „a fost sau nu demis Traian Băsescu pe 29 iulie 2012?”. Nici măcar agenţii FBI Mulder şi Scully n-ar putea afla răspunsul la această întrebare.

Anunţul făcut săptămâna aceasta de INS spulberă speranţele celor care aşteptau primele rezultate oficiale ale recensământului din 2011, crezând că astfel se va face cât de cât lumină, măcar pentru istorie: 450.000 de CNP-uri au fost invalidate. Concluzia: un recensământ organizat prost, pentru care s-au cheltuit foarte mulţi bani de către guvernul Boc şi în urma căruia nu vom afla cu precizie câţi suntem.

„Conspiraţioniştii” au ieşit imediat la atac, afirmând că aceasta nu este decât o altă manevră prin care să se ascundă populaţiei adevărul. Nici dacă ar fi adevărată această ipoteză, ea nu reprezintă cea mai gravă problemă. Adevărata problemă este modul în care din punct de vedere oficial, juridic, Traian Băsescu a rămas în funcţie, şi felul în care deciziile CCR din acea perioadă au influenţat rezultatul referendumului, prin încălcarea legii.

Prin faimoasa erată, CCR a decis anul trecut că cvorumul de participare se calculează nu doar pe baza listelor electorale permanente, care includ cetăţenii români cu domiciliul în ţară, ci şi prin adăugarea românilor cu domiciliul în străinătate. Atunci când guvernanţii USL au spus că acest lucru nu este tocmai în spirit legal,  reprezentanţii propagandei lui Traian Băsescu au ieşit imediat la atac, urlând ca din gură de şarpe că USL vrea să le interzică românilor din străinătate dreptul de vot. Nu era nici vorbă de aşa ceva! Pur şi simplu se dorea respectarea legii, iar românii din afara graniţelor ţării ar fi putut foarte bine vota în continuare, doar că, nefiind cunoscută situaţia lor exactă, era absurd ca aceştia să fie incluşi pe listele electorale permanente. Cu toate acestea,  demersul lui Băsescu a avut succes, şi deodată căpşunarii s-au supărat că Ponta vrea să le ia dreptul de vot, doar pentru că sunt plecaţi din ţară pentru a câştiga un ban cinstit.

Numărul celor cu domiciliul în străinătate este de 460.000. Numărul CNP-urilor invalidate este 450.000. Şi cu, şi fără ele, rezultatul este acelaşi: Traian Băsescu îşi va duce al doilea mandat până la capăt.

Sincer, deşi am votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, nu înţeleg de ce unii amintesc în continuare de evenimentele din vara trecută şi insistă că Băsescu ar trebui alungat cu forţa de la Cotroceni. Da, sunt de acord, este nelegitim acolo, dar până la urmă nu putem risca să aruncăm ţara într-un scandal fără sfârşit, doar dintr-o ambiţie. Trebuie să fim conştienţi că avem numai de profitat de pe urma stabilităţii politice. Vedem cum săptămână de săptămână se mai anunţă câte o nouă investiţie străină, mai inaugurăm o fabrică a unor nemţi sau americani, sunt create locuri de muncă, iar asta e tot ceea ce contează până la urmă. Asta se întâmplă ca urmare a stabilităţii pe care România a câştigat-o, în timp ce în ţările vecine conflictele politice sunt în toi.

Aşadar, vorba filmului, a fost sau n-a fost?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iun, 2013
Marta
povesti pt prosti
Stii dupa ce date demografice se desfasoara un referendum? Da/nu. Clar. Daca nu stii, n-ai ce cauta sa scrii. Daca da, dezinformezi. Stii daca voturile celor din strainatate conteaza? Da/nu. Vezi mai sus. Cum indraznesti sa pretinzi ca voturile din strainatate nu conteaza? Sau nu conteaza la calcul? Papuselule, nimeni nu poate depasi limita legala a prostiei, de ce incerci? Ce-i aia „diaspora poate vota in continuare”, daca votul nu produce efecte? Ce-i aia „acest lucru nu este TOCMAI în spirit legal”? E legal ca votul diasporei sa produca efecte ? Da/Nu. Deci fortezi limitele prostiei si dezinformarii.
24 iun, 2013
cristi
esti prost
se pare ca tu ai depasit limita legala a prostiei. omul a scris de cvorum, nu de rezultatul votului. cvorumul se calcula pe baza listelor electorale permanente, liste unde nu intra cei din strainatate. in schimb, voturile lor conteaza. sunt doua chestiuni diferite. de exemplu, sa spunem ca trebuie sa voteze minimum 100 de persoane ca sa fie referendumul validat. asta inseamna ca listele electorale permanente au 200 de persoane pe ele. acestor 200 de persoane li se adauga inca 10, cu domiciliul in strainatate. in total sunt 210 persoane care pot vota, dar este necesar sa voteze cel putin 100 pentru ca referendumul sa fie validat, nu 105. tu esti unul dintre prostii pe care Basescu i-a convins. mars la loc!
23 iun, 2013
rad_de_prosti
sa dam cu banul
ce mai intrebi ca proasta-n targ ?
cand ai 87% impotriva iti dai demisia de bun simt, dar unde bun simt la un mahalagiu alcoolic

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ