AAFBR: Banca Naţională a României ar putea menţine dobânda cheie la 1,75% pe 5 februarie

| 03 feb, 22:29

Banca Naţională a României (BNR) ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75%, la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie din 5 februarie, conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), se arată într-un comunicat de presă.

'Majoritatea persoanelor care a participat la sondaj consideră că Banca Naţională a României ar putea păstra rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei la 8% şi pe cele pentru pasivele în valută la 12% pe data de 5 februarie. Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi reduse în lunile următoare până la 
6% la finalul lui 2016 şi 4% la finalul lui 2017. Totodată, procesul de reducere a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea continua în viitor, iar cotele de constituire sunt prognozate la 10% în decembrie 2016 şi 8% în decembrie 2017', se arată în document. 

Dobânda de politică monetară este estimată de cei participanţi la sondaj, la un nivel constant de 1,75% pe tot parcursul anului 2016. 

Cei mai mulţi consideră că Banca Naţională a României ar putea majora dobânda la 2,25% pe parcursul anului 2017. Faţă de sondajul anterior, derulat în urmă cu 
o lună, se remarcă temperarea aşteptărilor privind majorarea dobânzii în 2017 (mediana estimărilor din prezent este 2,25% pentru orizontul decembrie 2017, în scădere de la 2,50%). 

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 70 de profesionişti care activează în sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital, companii din economia reală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ