Academia de Ştiinţe Juridice din România, la un pas de a fi înfiinţată

| 13 mai, 15:54

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede înfiinţarea Academiei de Ştiinţe Juridice din România ca organism ştiinţific de seamă al ştiinţelor juridice, care reuneşte personalităţi reprezentative în domeniu.

 

Deputaţii au adoptat iniţiativa legislativă cu 273 de voturi pentru şi unul împotrivă, transmite Agerpres.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Juridice din România ca organism ştiinţific de seamă al ştiinţelor juridice în cadrul comunităţii ştiinţifice româneşti, for naţional, de consacrare ştiinţifică, care reuneşte personalităţi reprezentative ale ştiinţelor juridice.

Potrivit actului normativ, criteriile de selecţie sau de alegere a membrilor AŞJR se stabilesc prin statutul propriu, iar procedurile prin regulament propriu. Membrii de onoare, membrii titulari şi membrii corespondenţi ai AŞJR pot primi o indemnizaţie lunară, în condiţiile legii şi ale Statutului propriu. Conducerea activităţii AŞJR se asigură de adunarea generală, de consiliul ştiinţific, de prezidiul academiei şi de preşedinte.

De asemenea, veniturile proprii ale AŞJR provin din donaţii, sponsorizări, taxe, chirii, publicaţii, studii, prestaţii editoriale, consultaţii ştiinţifice, studii pentru avize, exploatarea unor bunuri mobile şi imobile proprii.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional..

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ